Antivakser Kenedi tražio od gostiju potvrdu o vakcinaciji

Tanjug
Antivakser Kenedi tražio od gostiju potvrdu o vakcinaciji

VAŠINGTON- Gosti na prazničnoj kućnoj zabavi američkog antivaksera Roberta F. Kenedija mlađeg, pozvani su da se prije dolaska ili vakcinišu ili testiraju na kovid-19, jer kako je objasnio, on „nije uvijek gazda u sopstvenoj kući“.

U razgovoru za „Politiko“, koji je pisao o zahtjevu koji je stavljen pred goste zabave u Kaliforniji prošle nedjelje, Kenedi je rekao da je za to odgovorna njegova supruga, glumica Šeril Hajns.

Tvrdi da nije provjeravano da li su gosti ispunili zahtjev, odnosno da li su vakcinisani ili nedavno testirani negativno na kovid-19, prije dolaska na zabavu, prenosi „Gardijan“.

Kenedi (67) je sinovac nekadašnjeg predsjednika SAD Džona Kenedija i drugi sin Roberta Kenedija, američkog državnog tužioca, senatora Njujorka i kandidata za demokratsku predsjedničku nominaciju, koji je ubijen 1968. godine.

Mlađi Kenedi je vodio kampanju o pitanjima životne sredine, ali je takođe vodeći teoretičar zavjere i protivnik vakcina, među kojima je i ona protiv kovida19, koji je krivac za smrt više od 805.000 ljudi u SAD i više od 5,3 miliona širom svijeta, navodi britanski list.

Prošlog mjeseca Kenedi je objavio knjigu „Pravi Entoni Fauči”, u kojoj između ostalog napada glavnog medicinskog savjetnika američkog predsjednika Džozefa Bajdena.

Ranije ove godine, Kenedijev nalog je uklonjen sa „Instagrama“ zbog dezinformisanja o kovidu-19, podsjeća Gardijan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana