Žene s godinama mijenjaju sliku idealnog muškarca

Agencije
Žene s godinama mijenjaju sliku idealnog muškarca

Vašington - Muškarac mora da ima određene kvalitete da bi bio smatran “savršenim muškarcem”, a ovi parametri znatno se mijenjaju s godinama, prenose agencije.

Istraživanje stranice "Match.com" pokazalo je da ono što žene žele od muškaraca najviše zavisi od njihovih godina.

Takođe, rezultati istraživanja opovrgli su tvrdnje da standardi padaju u kasnijem životnom dobu, jer su se žene starije od 55 godina pokazale najizbirljivijim po pitanju izbora partnera.

Od 18 do 24 godine

Glavna briga žene u kasnim tinejdžerskim godinama je da li će se njen partner slagati sa njenim prijateljima, pa ih je tako čak 47 odsto izjavilo da traže vezu sa nekim koga će odobravati njeni prijatelji.

- Ovo je veoma racionalno socijalno vrijeme u životu žena. Žene traže muškarce koji će se uklapati u njihove živote. Ključni način na koji će muškarac stati u njen život je da ga pozitivno vidi njena socijalna okolina, ali i da imaju jednake interese. Manje se govori i razmišlja o budućnosti, a više o tome šta je dobro u ovom trenutku - kaže dokto Karen Raskin.

Žene u ovoj životnoj dobi najčešće će izlaziti sa muškarcima koji su u boljem fizičkom stanju od njih samih, ali i koji pokazuju interes za “knjigom, muzikom i filmovima”.

Od 25 do 34 godine

U ovoj dobi većina žena je fokusirana na svoju karijeru, ali fizička privlačnost i seksualna kompatibilnost takođe su važne. Smatraju da je njegov nivo “ambicije” takođe vrlo važan, pa čak dvije trećine ispitanica ovo smatra ključnim segmentom.

- Žene u ovoj fazi razmišljaju o tome da će jednog dana imati djecu i ne žele muškarce koji ne mogu doprinijeti njihovoj slici idealne budućnosti. Žele nekoga s kim se mogu vidjeti u budućnosti, s kim će moći svojoj djeci da ponude idealno djetinjstvo i ko im može ponuditi život kakav žele - objašnjava Raskinova.

Od 35 do 44 godine

Ženama u kasnim tridesetim i ranim četrdesetim počinju da bivaju privlačni stariji muškarci, uglavnom zbog toga što ih smatraju podobnim osobama sa kojima je moguće skrasiti se i osnovati porodicu. Žene sve više razmišljaju o svom biološkom satu i traže nekog ko je stabilan, ostvaren i uspješan. Čak 73 odsto žena priznalo je da bi bile sa nekim ko je više od pet godina stariji od njih samih, a veoma su važni i muškarčevi maniri. Manje od jedan posto žena bilo bi u vezi s muškarcima s lošim manirima.

Od 45 do 54 godine

Ključna riječ je sigurnost: 95 odsto žena priznalo je da traži partnera uz kojeg će se osjećati sigurno. U ovoj dobi žene su mnogo manje izbirljive, ali traže muškarca sa visokim primanjima, što je važno ženama svih životnih doba. Iznenađujuće, čak 54 odsto žena priznalo je da su voljne da budu sa mnogo mlađim muškarcem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana