Zašto žene izgledaju najgore srijedom u 15.30

Agencije
Zašto žene izgledaju najgore srijedom u 15.30

Stres na poslu i noćni izlasci vikendom dovode do toga da većina žena srijedom izgleda najgore. Nova studija je pokazala da žene izgledaju najstarije i najumornije upravo srijedom u 15, 30 časova. Baš tog dana kod žena je nivo energije visok, sustižu ih efekti burnog vikenda, a stres na poslu je na vrhuncu.

Istraživanja pokazuju da jedna od deset žena smatra srijedu najstresnijim danom u nedjelji. Ali, ubrzo stiže četvrtak, dana za koji je većina žena izjavila da je idealan za seks. Poslije vođenja ljubavi žene se, kako kažu, podmlade i dobiju mladalački sjaj u očima, što objašnjava "srećni petak", za koji 60 procenata žena kažu da im je najsrećniji dan u nedjelji.

Ista studija je pokazala da četvrtina žena osjeća stres nekoliko puta nedjeljno, dok jedan od pet žena srijedom mora da radi i za vrijeme pauze za ručak.

Studija St Tropez brenda za proučavanje kože ukazala je na to da dvije trećine žena dožive pad energije sredinom popodneva svake srijede i da zbog toga posežu za slatkim užinama kako bi se oraspoložile.

Nikola Jos, eksper St.Tropez kaže: "Fascinantno je da baš u 15,30 sati svake srijede većina žena izgleda starije od svojih godina. Međutim, seks ima veliki uticaj na to kako se žena osjeća. Zdrav seksualni život učiniće da žene dobro izgledaju i da se osjećaju svježe i samouvereno".

Jos kaže i to da je obrada toksina iz alkohola koje žene unose tokom noćnih izlazaka vikendom može trajati i nekoliko dana, pa je tijelo dugo pod pritiskom.

" Može potrajati da se pokažu efekti alkohola, što se najčešće dogodi baš u srijedu popodne. Takođe većina žena poslije burnog vikenda loše spava ponedjeljkom. Upravo taj nedostatak sna se najviše odrazi na kožu ".

Dalja istraživanja su pokazala da prosječna britanska žena spava šest sati i 43 minuta. Još napominje da je sedam do osam sati sna obavezno kako bi koža izgledala svježe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana