Zašto svaka žena želi gospodina Zvijerku?

Cosmopolitan.rs
Zašto svaka žena želi gospodina Zvijerku?

Kultna serija "Seks i grad" ostaće zauvijek upamćena među ženama, naročito zbog neobične ljubavi glavne junakinje Keri i njenog Gospodina Savršenog, o kakvoj mašta gotovo svaka pripadnica nežnijeg pola...

Žene, romantične duše, sanjaju o savršenoj ljubavi, nalik onoj koju je doživela Keri sa svojim gospodinom Zvijerkom. Ljubavna priča između novinarke sa Menhetna i njujorškog biznismena zarazila je čitav ženski svijet, koji je i godinama nakon završetka serije nastavio da mašta o komplikovanoj ljubavnoj priči koja se završava hepiendom. Žene su sanjalice, vole da vjeruju u princa na bijelom konju, ali taj princ je uvijek nekako upakovan u omot lošeg momka, dobrice ipak nisu poželjne! Zašto je Zvijerka želja svake mlade dame koja želi da se skrasi? I koliko je Zvijerka zaista idealan muškarac?

Spoticanje o isti kamen

Gospodin Zvijerka ima tu sposobnost da nas povredi mnogo više nego bilo ko drugi, a da čak ni ne primeti, pošto su mu na prvom mjestu on sam, njegov posao i pozicija u društvu.

Nazivamo ih "ljubav života", ali ne zato što zaista jesu dio slagalice koja nedostaje, već zato što to konstantno spajanje i razdvajanje uveličavaju i idealizuju vezu.

Zaista mislite da su najveće ljubavne priče pune turbulencija, uspona i padova, i da tako treba da bude?

Ali kao i uvijek, naš gospodin Zvijerka vratiće se ponovo i uništiti sve svojim egoizmom, jer samo mi osjećamo magiju i samo mi smo spremne da stavimo u drugi plan naše želje, posao, prijatelje, kao i same sebe zarad njegovih želja.

Prava ljubav uvijek pobeđuje, a ovakva to nije.

Opčinjenost lošim momcima

I tako idući kroz život gubimo one dobre momke… Studija koju je uradio jedan univerzitet u Kolumbiji došla je do zaključka da žene ne privlače nasmijani, srećni i muškarci simpatičnog izgleda.

U ovom istraživanju koje je prikazalo fotografije muškaraca sa različitim izrazima lica, žene su birale one ponosne, prkosne i sujetne.

Zar nije bolja ljubav koja nas prihvata takvim kakvi smo i za koju ne moramo da uništavamo naš život i našu ličnost?

Najveća slabost

Gospodin Zvijerka predstavlja našu želju za ljubavlju, najslabiji aspekt našeg bića koji idealizuje čovjeka koji nije u ravni naših želja.

Ta misao da ima sreće što je sa tako moćnim, inteligentnim, jakim čovekom duboko se urezala u nas i najgori stav koji prati nju predstavlja onaj u kom sebe vidimo kao ženu koja ne zaslužuje sve to.

A ako ne zaslužujemo, onda on može da nam radi šta god poželi?

Treba da radimo na samopoštovanju tako što ćemo da odbijamo da obnovimo ljubav sa čovjekom koji nas je već jednom povredio ili da budemo sa čovjekom koji je vrlo sličan prethodnom. Čak iako boli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana