Zašto je zagrljaj bolji od seksa?

Agencije
Zašto je zagrljaj bolji od seksa?

Parovi se u prosjeku maze osam puta nedjeljno i to najčešće pred TV-om, a seansa grljenja obično traje oko 45 minuta. Taj čin češće predstavlja utjehu nego uvod u strastvenu noć

Ako se nadate da će vas trenuci bliskosti i maženja s voljenom osobom dovesti do seanse strastvenog seksa, pet od šest puta ćete se razočarati. Barem su to pokazali rezultati studije Univerziteta Mičigen sprovedene na 500 žena i muškaraca u vezama.

"Razmjena nježnosti s partnerom češće se koristi kao uvod u razgovor o proteklom danu, nego kao predigra", objasnili su istraživači.  

Parovi se u prosjeku maze oko osam puta nedjeljno, a "partija" maženja koja uključuje zagrljaje i poljupce traje oko 45 minuta. Intimnost koja se zagrljajima podstiče ima dobar efekat i na libido, jer parovi koji se češće maze zadovoljniji su svojim seksualnim životom.  

Najpopularnija mjesta za maženje su kauč ispred televizora, fotelja, a nerijetko se partneri maze u krevetu neposredno prije nego što utonu u san. Ipak, čini se kako u maženju više uživaju žene nego muškarci.  

"I muškarci i žene se nakon maženja osjećaju zaštićeno i opušteno, pa taj čin bliskosti doprinosi ukupnom zadovoljstvu odnosom i osjećaju pripadnosti", zaključila je vođa istraživačkog tima dr Sari van Anders.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana