Zanimljive činjenice o muškom orgazmu

Index.hr
Zanimljive činjenice o muškom orgazmu

Ako si se ikad zapitala zašto muški polni organ nema kost kao što imaju drugi sisari, mi ti donosimo odgovor.

Inače, u životinjskom svijetu kost služi za brzu i lakšu inseminaciju. Dakle, radi se o karakteristici koja se definitivno ne bi svidjela ženama. Ali muški su pripadnici ljudskoga roda umjesto kosti dobili polni organ koji je disproporcionalan spram ostatka njihova tijela.

Evolucijsko objašnjenje

Muškarci koriste penis kao alat za privlačenje žena, koje bi tome trebale pridavati pažnju prilikom odabira partnera. Dakako, ta metoda više nije popularna ovih dana budući da većina normalnih muškaraca hoda obučena.

Zanimljivo je stajalište da nedostatak penisne kosti zapravo ukazuje na činjenicu da muškarci povezuju seks sa emocijama jer moraju biti uzbuđeni kako bi postigli erekciju, a brz bi i olakšan pristup pomoću kosti mogao biti bolan za ženski rod (fizički i psihički). Na svu sreću, današnji se muškarci moraju puno više potruditi da bi imali seksualni odnos!

Druga zanimljiva činjenica se odnosi na njihove testise. Naime, ljudski su testisi znatno manji u odnosu na one drugih vrsta jer su genetski programirani za monogamiju. Svi, više-manje, znamo svrhu muškog orgazma - potrebno je samo pronaći jajnu stanicu, oploditi je, a potom početi kupovati igračke za dijete. Zvuči prilično jednostavno, no zapravo je daleko od toga jer manje je poznat podatak da neki spermiji sprečavaju druge u dolasku do željenog cilja.

Kao i kod žena, tokom muškog orgazma mišići imaju kontrakcije, a njihova je svrha omogućiti što dublju penetraciju. Žlijezde koje se nalaze unutar prostate opetovano se stišću i opuštaju kako bi izbacile spermu što je dalje moguće.

Prostata se smatra muškom G-tačkom, a sastoji se od gotovo identičnog tkiva od koje se sastoji ista tačka strasti kod žena. Ako niste znali, sperma sadržava visoke količine hormona poput oksitocina, koji je zaslužan za dobro raspoloženje.

Testisi su ispunjeni kanalićima koji se poslije 50. godine života počinju sužavati te se zbog toga smanjuje proizvodnja sjemena. No uprkos tome, sperma ne gubi na svojoj “održivosti”.

Naime, najstariji je otac na svijetu - Ramžet Raghav, dijete dobio u svojoj 94. godini života! Usput rečeno, Raghav je solirao do svoje 90. godine, a njegova žena tvrdi da je u krevetu kao svaki drugi 25-godišnjak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana