Zaljubio se u ženu koja umire: Opet bih uradio isto

Agencije
Zaljubio se u ženu koja umire: Opet bih uradio isto

Majk Huges zaljubio se u Karli samo četiri mjeseca prije nego što je preminula....

Karli je s dvadeset i tri godine ustanovljen rak jednjaka. Majk, koji je bio njen prijatelj s koledža redovno ju je obilazio u bolnici da bi se njegove posjete pretvorile u jednu veliku ljubav i planove za budućnost koje ustvari nije bilo.

Majk je odlučio da sa svijetom podjeli svoju priču o iracionalnoj ljubavi i o tome kako se bori s tim da uspomena na Karli živi zauvijek.

Majk je upoznao Karli kao snažnu, pametnu, prelijepu djevojku s koledža koja je oduvijek znala šta želi. Tokom studentskih dana zabavljali su se krtak period da bi se u jednom trenutku udaljili.

Nakon toga nesrećne okolnosti su ih opet spojile, kada su se Karlini roditelji razvodili, a Majkovi su već bili rastavljeni. Kako su djelili isto iskustvo njihovi razgovori nisu imali kraja.

Prijateljstvo se nastavilo i nakon studija iako su živjeli u drugim gradovima. Održavali su kontakt preko interneta da bi se 2012. godine Karli javila Majku da stiže u Njujork kako bi posjetila vaskularnog hirurga jer osjeća grčeve u nogama. Željela je da popiju kafu nakon njene posjete lekaru.

Na žalost, Karli nije uspjela da stigne na kafu, a njena majka javila je Majku da su joj pronašli trombove koji su dospeli do pluća i odmah je morala da ide na operaciju. Nakon brojnih ispitivanja dijagnostifikovali su joj tumor.

Majk je prisustvovao momentu kada su Karli saopštili da boluje od raka. Na tome je insistirala njena majka, kako bi joj pružili podršku u najtežem trenutku. Bilo je to samo dva dana prije njenog dvadeset i četvrtog rođendana.

To je bio momenat otkako se Majk više nije odvajao od Karli. U tom periodu ona je postavila jasne granice da ne smiju da se zaljube jedno u drugo sve dok ona ne pobjedu opaku bolest.

Kako su sve više vremena provodili zajedno svi zidovi i barijere koje su izgradili oko sebe su se srušili. Svoju vezu su krili od ostalih, a ljubav je postajala sve jača. Iako su imali velike planove za budućnost, nekoliko mjeseci nakon terapija tumor se proširio.

Nakon hitne operacije Karli je neko vrijeme ležala u bolnici, a za Majka ta tri sata dnevno koje je mogao da provede s Karli su bili najsrećniji dijelovi dana.

"Iako joj je na početku rečeno da se nalazi u trećem stadijumu bolesti a kasnije i u četvrtom nikada nismo razgovarali o mogućnosti da će ona umrijeti", kaže Majk koji je u seriji njenih terapija u jednom trenutku otputovao s ocem u Afriku.

Iako je želio da otkaže put Karli je insistirala da ode. Nije jednog trenutka njegovog puta nije se požalila da joj je teško ili da joj nešto fali.

Na putu nazad dok je bio na aerodromu Majk je osjetio bol u stomaku. Tada je saznao da je Karli preminula.

„Nisam mogao da se pomirim s činjenicom da je više nema. Čuli smo se prije samo dva dana kada mi je pričala kako je na terapiji upoznala osobu koja je na korak da pobjedi istu vrstu bolesti kao i ona. Bila je inspirisana tom pričom. Iako sam joj na kraju razvogvora rekao zdravo, ona me je ispravila i rekla: ’Vidimo se uskoro’", seća je Majk.

"Zbog ova četiri mjeseca koje sam proveo uz Karli toliko sam bolja osoba. Da sam znao da će umrijeti kroz tako kratak period sve bih uradio isto. Iako je praznina koju osjećam prevelika, ne žalim ni zbog čega".

"Jedno što bih promjenio jeste put u Afriku. Nikada ne bih otišao. Dio mene bi želio da je bio uz nju u tom odsudnom trenutku, a dio mene ipak smatra da je bolje što nisam vidio taj traumatičan momenat".

"Ne znam kako bih mogao da objasnim drugima koliko jedna veze od četiri mjeseca može iz korijena da vas promeni? Karli će uvijek živjeti sa mnom i biti moja inspiracija. Uvijek sam mislio da je samo ljubav ta koja je dovoljna da postoji između dvoje ljudi, ali Karli mi je pokazala da je to mnogo više od toga. Prava ljubav čini da zaista budete ono što jeste."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana