Zaboravi na čuvenu G-tačku: Sveti gral ženskog zadovoljstva je tačka PS!

Index.hr
Zaboravi na čuvenu G-tačku: Sveti gral ženskog zadovoljstva je tačka PS!

Svi smo čuli za G-tačku, odnosno područje koje se nalazi na prednjoj stijenki vagine i koje stimulacijom može rezultirati neslućenim zadovoljstvima, eksplozivnim orgazmima pa čak i ejakulacijom!

Iako ovo potonje vrijedi samo za rijetke sretnice, ali i od sposobnosti muškarca da je dovede do toga.. Zahvaljujući brojnim istraživanjima o ženskoj anatomiji posljednjih nekoliko decenija, G-tačka je postala sveti gral ženske seksualnosti. No postavlja se pitanje što je to PS-tačka? U nastavku ti donosimo sve ključne stvari vezane uz ovaj pojam:

Što je to PS-tačka?

Radi se o tački koja se nalazi između vagine i rektuma. To je područje spužvastog tkiva prekriveno krvnim žilama pa se prilikom stimulacije puni krvlju te se kao posljedica podražaja javlja natečenost tog područja - kao što to bude s penisom ili klitorisom za vrijeme seksualnog uzbuđenja.

Zašto nisi prije čula za ovaj pojam?

Neznanje je duga tradicija što se tiče ženske seksualnosti. Nekad su se žene smatrale aseksualnima, a njihova je bračna dužnost bila da legnu na krevet i misle na svoju domovinu. Onda se pojavio tzv. Otac psihoanalize Zigmund Frojd koji je skoro uništio pojam važnosti klitorisa za ženski orgazam, tvrdeći kako orgazmi proizašli iz stimulacije klitorisa djeluju nekako “nezrelo”. A i danas postoji struja ljudi koja negira postojanje G-tačke. Problem leži u činjenici da se ženska seksualnost nedovoljno istražuje, pogotovo kad je u pitanju PS-tačka.

Kako stimulisati PS-tačku?

Najbolje je služiti se prstima, a želiš li to područje stimulisati za vrijeme vođenja ljubavi, potrebno je upražnjavati poze kojima ćeš ga stimulisati indirektno - kroz stražnju stijenku vagine. Dakle, najbolja bi poza za postizanje vrhunca pomoću ove tačke bila ona “pseća”, ili doggy style.

Kakav osjećaj pruža stimulacija PS-tačke?

Žene koje vole stimulisati ovo područje izjavile su da orgazam mogu postići isključivo stimulacijom PS-tačke, no ona može poslužiti i za produženje te intenziviranje orgazma.

Zašto ne bi trebala previše da se uzbuđuješ zbog ovog otkrića?

Bilo da se radi o G-tački ili PS-tački, ne postoji garancija da će ti se stimulacija ovih područja svidjeti. Dovoljno je znati da su te tačke prirodan dio tvoje anatomije koji bi valjalo istražiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana