Veze sa puno prekida nemaju dobru budućnost

Index.hr
Veze sa puno prekida nemaju dobru budućnost

Malo jeste zajedno, malo niste: veze poput one Rejčel i Rosa iz Prijatelja, Keri i Fejs iz Seksa i Grada i sličnih parova možda jesu srećno završile na ekranima, ali nova istraživanja pokazuju da to u stvarnom životu baš i nije slučaj.

Istraživanje univerziteta u Kanzasu pokazalo je da parovi koji se stalno razdvajaju i mire imaju mnogo slabiju povezanost od onih koji su u vezi bez prekida, te da su mnogo skloniji impulsivnim odlukama kada su u pitanju važne stvari poput zajedničkog života i djece. Istraživanje je takođe pokazalo da su ovakvi parovi često sačinjeni od ljudi sa lošim samopouzdanjem, kako je komunikacija loša, ali i to da su oba partnera često nezadovoljna drugom osobom. Tu je i povećana sumnja u budućnost veze, koja je sasvim normalna, s obzirom da su partneri navikli na česte prekide.

Neki parovi prekidaju iz krivih razloga, pa s vremenom shvate kako su ipak dobar tim i nakon naučenih grešaka ponovno stupaju u vezu, no češći je slučaj da se prekida iz pravih razloga i vraća u vezu iz straha od usamljenosti.

Ako ste jedan od onih parova koji planira da se pomiri, budite sigurni da to radite iz pravih razloga, a ne samo iz inata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana