Većina žena u teretani doživljavaju orgazam

Index.hr
Većina žena u teretani doživljavaju orgazam

„Coregasm” je nešto o čemu se već dugo raspravlja u svijetu medicine i vježbe, ali do sada o ovom fenomenu nije bilo nikakvih istraživanja. Radi se o orgazmu koji se događa tokom vježbanja, a Univerzitet u Indiani pokazao je da se ovo događa velikom broju žena.

Prema istraživanju, žene koje se bave aktivnostima kao što su vožnja bicikla, trbušnjaci i dizanje tegova mogu tokom vježbe da dožive orgazam.

Istraživanje je uključilo 124 žene koje su rekle kako su doživjele orgazam tokom vježbe i 246 onih koje su doživjele seksualnu uzbuđenost bez orgazma, a sve imaju između 18 i 63 godine.

Brojke pokazuju i ostale zanimljive rezultate: 40 posto žena doživjelo je orgazam tokom vježbanja više od 10 puta, 20 posto njih nije imalo nikakvu kontrolu nad orgazmom, a većina kaže da im nije bila potrebna nikakva seksualna fantazija da bi došle do orgazma.

Ljeto se bliži, sezona bikinija dolazi, a teretana je upravo postala jako zanimljivo mjesto za žene.

Uz kalorije koje ćete izgubiti vježbajući, i onih 27 za koje istraživanja kažu da orgazam sagorijeva, do ljeta možete biti fit, zadovoljne svojim tijelom i, što je najbitnije ZADOVOLjENE!

Ovo čini teretanu vrlo privlačnom, zar ne?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana