Upoznavanje preko interneta – za ili protiv?

Agencije
Upoznavanje preko interneta – za ili protiv?

Sudeći prema rezultatima novog istraživanja, čak 23 odsto samaca upozna svog partnera, s kojim se nerijetko i vjenča, posredstvom interneta.

Onlajn upoznavanje nije rezervisano više samo za „očajne" samce, štaviše preporučuje se svima koji tragaju za srodnom dušom.

"Javnost se sve više okreće upoznavanju partnera preko interneta, jer se u mnogo slučajeva pokazalo pozitivnim iskustvom", objašnjavaju istraživači, koji su sproveli nacionalno istraživanje o vezama u digitalnoj eri.

Telefonski intervjui koje su sproveli istraživači su obuhvatili oko dvije i po hiljade odralih osoba starijih od 18 godina, a pitanja su se zasnivala na temi upoznavanja u digitalnoj eri.

Oko 38 odsto Amerikanaca koji su trenutno sami i traže partnera koristi sajtove za onlajn zabavljanje, navodi se u studiji, a fakultetski obrazovani samci između 20 i 40 godina su najčešći korisnici ovakvih sajtova. Takođe, sedam odsto korisnika pametnih telefona reklo je da koristi aplikaciju za upoznavanje.

Na sastanak sa osobom koju su upoznali putem interneta izašlo je 66 odsto ljudi, za razliku od 43 odsto, koliko je to uradilo 2005. godine.

Danas čak 59 odsto samaca smatra da je to „odličan način za upoznavanje partnera", dok 21 odsto njih i dalje smatra da je to „potez očajnika".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana