Top savjeti za njegu kose i ideje za morske frizure

Agencije
Top savjeti za njegu kose i ideje za morske frizure

Iako jedva čekate odlazak na odmor, treba da znate da sunce, slana voda, brčkanje u bazenu veoma isušuju kosu, pa joj je tokom ljeta potrebna i ekstra njega. Evo kako da, prema savjetima poznatih svjetskih frizera, zaštitite kosu za vrijeme vrelih dana.

Iako jedva čekate odlazak na odmor, treba da znate da sunce, slana voda, brčkanje u bazenu veoma isušuju kosu, pa joj je tokom ljeta potrebna i ekstra njega. Evo kako da, prema savjetima poznatih svjetskih frizera, zaštitite kosu za vrijeme vrelih dana.

Dobro šišanje je prvi korak da bi vaša kosa izgledala savršeno čak i kada je vlažna ili divlje leprša na vjetru. Stručno oblikovana frizura imaće zadovoljavajući oblik kako god da pada

Dobro šišanje je osnova

Za početak vam je neophodna dobra ljetnja frizura. Šišanje je prvi korak da bi vaša kosa izgledala savršeno čak i kada je vlažna ili divlje leprša na vetru. Kada je dobro ošišana, imaće zadovoljavajući oblik kako god da pada, a frizura je lakša za održavanje. Zato prije polaska na odmor posjetite frizera kako bi vašoj kosi dao tip-top oblik za cijelo ljeto.

Ne zaboravite regenerator

Odgovarajući balsam, maska ili pakovanje za kosu obavezni su u ovom periodu. Balsam koristite poslije svakog pranja, a bar jednom nedjeljno tokom cijelog ljeta preporučujemo da koristite neki jači regenerator. Da bi efekat bio intenzivniji, poslije njegovog nanošenja uvijte kosu u peškir ili je obmotajte plastičnom folijom. Ostavite je tako neko vrijeme, kako bi pod dejstvom toplote apsorbovala regenerator. Veoma suvu kosu perite blagim šamponom ili onaj koji obično koristite razblažite.

Pokrijte kosu na suncu

Ništa ne može potpuno da zaštiti vašu kosu ili njenu boju od sunca, pa zato iskoristite svaku priliku da je pokrijete. Možete koristiti, šešir, kačket ili maramu, što će učiniti da izgledate šik. Druga varijanta je korišćenje nekog od preparata sa SPF zaštitom predviđenog za njegu i zaštitu kose. Oni ne čuvaju kosu od oštećivanja tako dobro kao šeširi ili marame, ali pomažu.

Izbegavajte uređaje za sušenje ili oblikovanj kose

Potrudite se da ljeti što rijeđe koristite fen, presu ili aparat za oblikovanje lokni. Kombinacija vrelog vazduha ili peglanje kose pod presom dodatno oštećuju i najjaču vlas. Ako upotrebljavate fen, podesite njegovu jačinu na minimum i držite ga bar dvadesetak centimetara udaljenog od kose.

Serume koristite u malim količinama

Specijalne serume ili kapi za kosu koristite samo u onoj mjeri u kojoj su vam potrebni. Ti preparati su određeni teksturom kose, pa ona slabija, tanje vlasi zahtijeva manju količinu proizvoda. Koristite ih samo za krajeve, što će vlas zaštititi od bržeg mašćenja.

Praktične letnje frizure

Puštena duga kosa je nezgodna za boravak na plaži jer se, posebno dok je mokra, mrsi na vjetru, lijepi se za ramena, djeluje neuredno… Jednostavna punđa ili neobavezna pletenica idealan je način da je ukrotite. Broj i debljina pletenica zavisi samo od vaše mašte, kao i način na koji ćete ih poslije toga oblikovati u frizuru. Nekoliko pletenica možete dok ste na plaži uplesti zajedno sa nekom mašnom u boji, podići ih ili obaviti u punđu. Za večernje izlaske pletenice možete uviti i zakačiti raznim ukrasnim šnalicama.

Pogledajte snimak kako da sami napravite jednostavnu, neobaveznu frizuru od pletenica, koju možete nositi u raznim prilikama tokom ljeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana