Tanga kao rasadnik bakterija

Agencije
Tanga kao rasadnik bakterija

Vašington - Omiljene među ženama, tanga gaćice, koje su više puta pokazivale svoju praktičnu stranu, nose sa sobom i onu manje privlačnu, prenose agencije.

Osim što su potencijalni prenosilac bakterija, one mogu izazvati iritaciju kože, mikročireve i hemoroide, te ih se, prema savjetu stručnjaka, treba kloniti.

Od devedesetih godina kada su prvi put stekle popularnost, tanga gaće postale su omiljeni komad ženskog rublja koji je ocjenjen kao izuzetno praktičan, jer se ne ocrtava ispod tanke i providne odjeće.

Ovakav veš je, smatraju stručnjaci, naročito pogodan za razvijanje raznih infekcija.

Tanak materijal od kojeg su napravljene i način na koji se nose izuzetno pogoduju razvoju bakterija.

Naime, zadnja strana, ovih tako popularnih gaćica, pozicionirana je baš iznad anusa čime je direktno povezana sa vaginom i urinarnim traktom, te je potencijalni prenosilac bakterija.

Ipak, ono što je vjerovatnije kada je riječ o ovom modelu veša jeste činjenica da može da izazove pojavljivanje mikročireva ili pukotina na koži između anusa i vagine, kao i iritaciju kože koja je u pomenutom dijelu veoma osetljiva.

Jedno od rijetkih istraživanja sprovedenih na ovu temu u Velikoj Britaniji iznjedrilo je zaključke po kojima nošenje tange može izazvati bakterijske vaginalne infekcije, hemoroide, pukotine na osjetljivoj koži anusa, kao i povećati rizik od polno prenosivih bolesti između onih koji možda taj veš razmjenjuju.

Koliko god bile primamljive, savjet stručnjaka je da im treba odoljeti i svesti njihovo nošenje na minimum, i to samo u posebnim prilikama.

Za one dame koje se teško odriču ovog veša, preporučuje se da kupuju modele koji su napravljeni od prirodnih materijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana