Sve što bi trebala da znaš o seksu sa bivšim

Index.hr
Sve što bi trebala da znaš o seksu sa bivšim

Zašto neke djevojke nikako ne mogu da izbace bivšeg iz svog života? Neke vide seks s bivšim kao slabost protiv koje si ne mogu pomoći, neke s bivšima spavaju iako su u novoj vezi, a treće su solo ali im je posve normalno nastaviti povremeno „da spavaju” s bivšim razmišljajući da su dugo bili zajedno i da je to OK način zabave dok neko novi ne uđe u njihov život.

Zašto dolazi do seksa?

Najčešći razlozi zbog kojih nam je bivši još uvijek privlačan su čežnja za ljubavi, strah od samoće, pokušaj da ga ponovno pridobijemo ili ljubomora na novu osobu u njegovom životu. Česti razlozi mogu biti i osjećaj krivice ili saosjećanje.

Šta donosi seks s bivšim?

Seks s bivšim donosi uzbuđenje zabranjenog voća, zadovoljstvo bez obaveza, napetost i vraćanje starih strasti i emocija. Zadovoljstvo nam predstavlja upravo to što nije mogao da nam odoli ili to što smo mu pokazali šta sve propušta.

Koje su posljedice?

U ovom slučaju, ne postoji pravilno ili nepravilno ponašanje. Za oboje je važno da znate šta trebate da očekujete, odnosno šta taj seks znači za vaš odnos. Znači li on pomirenje ili samo zadovoljavanje fizičkih potreba? Oba partnera trebaju imati jednaka očekivanja kako niko ne bi bio razočaran ili povrijeđen.

Prednosti i nedostaci

Čisto zadovoljavanje seksualnih potreba uz povremena druženja s bivšim je OK ako ste oboje slobodni. On je ipak taj koji te dobro poznaje i zna da zadovolji. No, ovakva druženja imaju i negativnu stranu, odnosno problem emotivnog vezanja koji se često javlja kod žena. Seks je super, dobro se slažete, osjećaji se ponovno bude i tu nastaje problem jer se moraš suočiti s činjenicom da on ne misli tako.

Seks s bivšim je prevara

Što seks s bivšim znači za novu vezu? Znači prevaru, kao i bilo koji drugi seks koji nije s tvojim dečkom. Nemoj se zavarati s opravdanjima da je sve OK jer novog dečka ne poznaješ dobro, a s bivšim želiš da se pomiriš. Prevara je prevara, koliko god dugo ili kratko bila u novoj vezi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana