Što se više seksamo to bolje i duže živimo

Index.hr
Što se više seksamo to bolje i duže živimo

Dobar...ma ne...solidan seksualni život vam neće pomoći samo da se osjećate bolje, već i da imate više samopouzdanja, izgledate mlađe i živite duže, tvrde američka istraživanja.

Istraživanja potvrđuju i da bogat seksualni život pozitivno utiče na funkcionisanje našeg organizma, zdravlje srca, mozga i jača naš imunitet. No to nije sve. Donosimo vam neke od najvećih blagodati seksa za naše zdravlje, koje su dokazane (nećemo pitati kako)!

Pogledajte zbog čega je sve seks jedna od najzdravijih stvari koje možete učiniti za svoje tijelo i duh:

Oksitocin - ljubavni hormon, pospješuje pamćenje i moždane funkcije.

Vođenje ljubavi 2 ili 3 puta sedmično smanjuje rizik od moždanog ili srčanog udara, a podiže se i razina antitijela koja se bore s prehladama i gripom.

Seksualni odnosi bar jednom nedjeljno kod žena rezultiraju pravilnim i redovnim menstrualnim ciklusima te donose zdraviji srčano-žilni sustem, niži nivo holesterola i ljepšu i zdraviju kožu.

Smanjenje stresa - osobe koje su zadovoljne svojim seksualnim životom rjeđe su depresivne, nasilne i neprijateljski raspoložene jer seks poboljšava raspoloženje i pomaže kod ublažavanja boli.

Zdravije tijelo i duži život: osobe koje su zadovoljne svojim seksualnim životom manje obolijevaju.

U manjem postotku se javljaju srčane bolesti, glavobolje, bolovi u leđima, karcinom, povišeni krvni pritisak, lupanje srca, astma, ekcem nesanica, znojenje te se produzava život.

Orgazam: smanjuje rizik od infekcija i donosi veliki osmjeh i osjećaj samopouzdanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana