Šteta je ako ove stvari o seksu još uvijek ne znate

Hot.hr
Šteta je ako ove stvari o seksu još uvijek ne znate

Samo zato što ste prerasli nespretni seks u automobilu i zato što ste proširili svoj seksualni repertoar, to ne znači da nemate još puno toga da naučite o seksu.

Pokazalo se da postoji još puno toga o seksu što čak ni odrasli ne znaju, a na stranici thoughtcatalog.com sastavili su popis.

1. Puno seksa i više partnera ne utiče na opuštanje vaginalnih mišića. Vagine su 'dizajnirane' tako da kroz njih prođe beba, zar stvarno mislite da će puno seksa uticati na izgled vagine?

2. Većina žena ne može da doživi orgazam samo od penetracije. Ponovite na glas i zapamtite jednom zauvijek - stimulacija klitorisa!

3. I oralni seks - je seks! Polno prenosive bolesti mogu se prenositi i oralnim seksom.

4. Prezervativi su jedino kontracepcijsko sredstvo koje štiti od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti. Ako niste u monogamnoj vezi i ne testirate se redovno - koristiti prezervative, bez opravdanja!

5. Analni seks ne izazvia inkontinenciju. Nakon analnog seksa neće se ništa promjeniti po tom pitanju.

6. Nema definicije za 'dobar' i 'loš' seks. Sve je stvar komunikacije, preferencije i to varira od osobe do osobe, od para do para. S jednom osobom možete imati odličan seks, a s drugom loš. Nešto što u seksu nije funkcionisalo s bivšim partnerom/partnerkom, ne znači da neće funkcionisati s trenutnim. Naučite da čitate govor tijela.

7. Loš seks nije bolji od nikakvog seksa. Pogotovo za žene za koje to uglavnom znači da nisu došle do orgazma. Težite za tim da uvijek imate dobar seks. S naglaskom na to da oboje budete zadovoljni. Deljenje je važno.

8. Nema ništa loše u tome ako muškarac ne želi seks. I nije istina da muškarci uvijek više žele seks od žena. Seksualni apetiti pojedinca temelji se na različitim stvarima: ishrani, samopouzdanju, zadovoljstvom u vezi...

9. Prekinuti snošaj/seks pod tušem/seks za vrijeme menstruacije ne spriječavaju trudnoću. Prekinuti snošaj ne znači da nije došlo do predejakulata. Poput lososa, sperma može 'plivati' uzvodno i može da živi u materici i do sedam dana.

10. Veličina je važna samo na neki način. O ovoj temi se raspravlja i raspravlja. Većina smatra da je veličina važna više psihički, nego fizički.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana