Seks bez orgazma: zašto neke žene prosto ne mogu da uživaju

Index.hr
Seks bez orgazma: zašto neke žene prosto ne mogu da uživaju

Muškarcima bi ovo mogao biti šok, ali postoji veliki broj žena koje tokom seksa jednostavno ne mogu doživjeti orgazam.

Neke to priznaju, neke skrivaju i glume da su zadovoljene, a stručnjaci kažu da bi problem mogao biti u nekoj od sljedećih stvari:

Stav prema seksu

Neke su žene odgajane previše strogo, pa seks smatraju nečim prljavim i neprimjerenim. Čak i ako su svjesne da u stvari ne rade ništa loše ili neprirodno, podsvjesno šalju poruku svojem tijelu da ne smije uživati. Razmišljanja poput onog da je seks namijenjen isključivo za reprodukciju nezdrava su i mnogima uskraćuju zadovoljstvo, koje bi trebalo biti rezultat svakog odnosa.

Nezainteresiranost za vlastito tijelo

Ako ne istražuješ što ti se sviđa u seksu, a šta ne, nikada nećeš u potpunosti uživati u seksu. Djevojke koje se striktno drže misionarske poze i ne pridaju previše važnosti predigri propuštaju mnogo, a upravo je ovakva zatvorenost razlog zbog kojeg mnoge žene imaju problema s postizanjem orgazma.

Gdje ste u vezi

Neke žene upoznaju stranca, imaju provod za jednu noć i dožive orgazam kakav nikada nisu ni sanjale, a neke se sa nepoznatom osobom ne mogu opustiti. Nije važno jesi li tek upoznala tipa ili ste zajedno već nekoliko godina, važno je kako se osjećaš s njim. Vrlo je čest slučaj da se žene više opuste sa strancem, jer sa njime nemaju srama. Dugogodišnji partner je, s druge strane, nekim ženama veliki problem, jer se boje da će ih osuđivati ako izraze svoje želje.

Prošla iskustva

Traume iz prijašnjih veza mogu jako uticati na ovu u kojoj si trenutno. Bivši koji je bio sebičan u krevetu, određeni način vođenja ljubavi zbog kojeg zaboravljaš da postoje i druge opcije, ili jednostavna činjenica da se bojiš prepustiti nekom novom mogu biti razlog zbog kojeg orgazam izostaje.

Kompleksi

Prevelika zadnjica, celulit ili trbuščić mogu u potpunosti narušiti dinamiku odnosa. Ako žena konstantno brine o tome kako izgleda tokom seksa, misli joj neće biti usredotočene na užitak, a samim time će teže doživjeti orgazam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana