San Francisko: Izložba najstarijih vibratora!

Index.hr
San Francisko: Izložba najstarijih vibratora!

San Francisko – Kako bi pomogli ženama da riješe problem sa “histerijom” doktori su najčešće upotrebljavali vibrirajuće naprave, prenosi portal “Index.hr”.

U prošlosti, histerijom se nazivao čitav niz emocionalnih i mentalnih problema isključivo kod žena, a doktori su se svojski trudili izliječiti ga, ne birajući sredstva.

Od trenutka kad se u Velikoj Britaniji 1870. godine pojavio “Manipulator” na parno napajanje, priča o vibratorima dobiva svoj početak.

Ove ženske igračke spoj su nauke, medicine, dizajna, tehnologije i istorije.

Muzej najstarijih vibratora u San Franciscu, posvećen je upravo tim vibrirajućim napravama koje će za dva dana biti izložene. Vibratori od vremena kasnih 1800-tih pa sve do 70 godina 20. vijeka izloženi su u ovom neobičnom muzeju.

- Izložba govori o važnosti otkrića vibratora za društvo i stavovima prema ženskom orgazmu koji su do danas značajno evoluirali - rekla je kustos muzeja Karol Kvin.

Muzej će izložiti vibratore koje je od 1977. skupljao “Gud vajbrejšns” seks šop sa više od pet lokacija u San Franciscu, a otvaranje je zakazano za 12. april ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana