Retro ljubavni savjeti za mlade Jugoslovenke

Agencije
Retro ljubavni savjeti za mlade Jugoslovenke

Neki su već otišli na odmor, neki tek treba da otputuju. Oni koju odlaze na odmor zasigurno jedva čekaju ljetnje avanture i zabavu. Međutim, nekada su savjetovali mlade djevojke kako da se ponašaju na ljetovanju.

U maju 1973. godine objavljeni su savjeti kako se ponašati na ljetovanju, za mlade djevojke i žene. Naime, cilj savjeta je bio da se sačuva čednost i dobrobit neiskusnih djevojaka.

Jedan od prvih savjeta je da se djevojke ne upuste u avanturu sa prvim momkom na koga naiđu na ljetovanju, osim ako nije izuzetno privlačan. Takođe, predloženo je da se obrati pažnja na adresu, odnosno mjesto stanovanja momka, koja je ispisana na koferu, da bi mogla da ga potraži nakon što se odmor završi.

Jugoslovenka nikako ne smije da kaže u kom se hotelu ili vili nalazi, jer se može ispostaviti da je momak "davež" koga se poslije ne može otarasiti.

Djevojke su savjetovane da izbjegavaju momke koji se bave javnim poslom, jer se oni udvaraju mnogim djevojkama.

Momci koji su zabavni mogu postati dosadni, pa je pametnije izabrati momka koji je pažljiv, jer će on da joj odnese kofer do sobe.

Najzanimljiviji je savjet da se izbjegavaju momci koji su preplanuli prije dolaska na more, jer najvjerovatnije su sportisti, što znači da su razmaženi i naviknuti na kratke veze ili lažno preplanule, jer su oni serijski zavodnici.

Mlade Jugoslovenke su upozorene da ne idu sa mladićima koji pričaju o nekim sjajnim mjestima kojih nema u turističkim vodičima. Takvi momci ko zna gdje ih mogu odvesti.

Savjetovano je da se izbjegnu muškraci koji ne žele da kažu gdje su odsjeli. To znači da ih sigurno negdje čekaju djeca i žena.

Uveče djevojke treba da paze sa mladićima, jer će momci reći sve u cilju da dobiju nešto od njih.

Na kraju, nakon ljetovanja nikome ne treba otkriti adresu. Ukoliko djevojka misli da je momak adekvatan za nju, ona može da traži njegovu adresu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana