Prvo dijete dobila u 47., drugo u 49. godini, a sada želi i treće

Agencije
Prvo dijete dobila u 47., drugo u 49. godini, a sada želi i treće

Britanka Triš Gregori rodila je svoje prvo dijete sa 47, drugo sa 49 godina, a želja joj je da za dvije godine dobije i treće dijete.

Nekada čist i uredan dom u kom Triš živi sa suprugom pretvorio se u suštu suprotnost kada su njihova djeca došla na svijet, ali ova četrdesetdevetogodišnja dama navodi da majčinstvo ne bi mjenjala ni za šta na svijetu

"Obije moje trudnoće izdržala sam lako i imam dosta energije, pa zašto da ne?", kaže Triš koja je smatrala da bi korišćenjem donirane jajne ćelije imala veće šanse da zatrudni, pa su se ona i suprug Rob odlučili za vještačku oplodnju.

"Nikad se nisam osjećala manje kao majka zbog načina na koji sam djevojčice donjela na svijet. Nosila sam ih 9 mjeseci i rodila ih prirodnim putem, i ne bih ih mogla smatrati svojim ćerkama više od ovoga. Zanimljivo je to što je Darsi plavuša, poput mene, dok Rob ima tamnu kosu, a takođe je "pokupila" i neke moje oblike ponašanja", nastavlja Triš.

Poput mnogih drugih žena, ona prezire kritiku upućenu onim ženama koje zbog napredovanja na poslovnom planu odlažu majčinstvo.

"To svakako nije bio slučaj sa mnom, oduvijek sam željela da imam djecu. Volim svoj posao, ali to nije razlog za to što sam kasno postala majka. Roba sam upoznala kad mi je bilo 40, i on je bio prvi muškarac sa kojim sam poželjela da zasnujem porodicu. Nakon par godina počeli smo da radimo na tome, ali nikako nisam mogla da ostanem u drugom stanju. Kada su nam na klinici predložili da probamo sa doniranom jajnom ćelijom, pomislili smo ‘Zašto da ne?’", objašnjava Triš.

Ćerku Darsi rodila je samo par sati nakon završetka radnog vremena a, na svoje veliko iznenađenje, ubrzo je shvatila da je daleko opušteniji roditelj od mnogih majki kojima je bila okružena.

"Mnoge od njih željele su da sve u njihovim životima bude savršeno – savršena kuća, savršena beba savršena karijera… Ja sam samo željela da uživam u vremenu koje provodim sa svojom bebom, i nije me brinulo šta će drugi misliti o tome. Robu i meni roditeljstvo se toliko dopalo, da smo opet otišli na kliniku, u nadi da ćemo dobiti još jedno dijete", kaže Triš.

Ovaj put dobili su sva embriona – iz jednog je nastala ćerkica Bea, a drugi su odlučili da zamrznu za budućnost.

"Bilo bi divno da možemo da dobijemo i treće dijete. Ali, čak i da se to ne dogodi, već imamo dvije divne ćerke na kojima smo veoma zahvalni. I jedno je sigurno: ne planiram da trošim vrijeme uzalud, žaleći što nisam rodila ranije. Divno nam je, srećni smo. Ne vjerujem da bih ikada bila ovako opuštena da sam rodila ranije", zaključuje Triš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana