Prvi seks - ponos ili kajanje?

Agencije
Prvi seks - ponos ili kajanje?

U istraživanju, koje je trajalo 20 godina, govorilo se o nevinosti, prvom seksu, kajanju i ponosu.

Istraživanje je trajalo dvadeset godina, i u tom periodu su se neke stvari poboljšale i promjenile, ali su neke i dalje iste.

Prvi seks može biti divno iskustvo ali ipak sa sobom nosi određene traume i upitnike kojih se neki ljudi ne riješe nikad u životu.

Stalno savjetovanje da bi trebalo prvi seks odložiti za što kasnije, kako bi se u seksualnost ušlo nešto zreliji ponekad i daje rezultate, ali se svejedno većina takvih odnosa događa spontano.

Stoga su naučnici sa Ilinois univerziteta odlučili da naprave dugotrajno istraživanje kako bi ustanovili šta se mijenja sa godinama i promjenama u društvu, pa su tako 2012. godine završili dvadesetogodišnje istraživanje na studenitima.

Za to vrijeme upitnike o prvom seksu ispunjavalo je 96 posto studenata tog univerziteta, između 18 i 21 godina, a rezultati su pokazali zanimljive promjene u odnosu na početak istraživanja.

Nakon prvog seksa žene su u najvećem broju imale osjećaj krivice, a mnogima je bilo žao što su svoju nevinost poklonile pogrešnoj osobi, dok su muškarci pretežno osjećali užitak, pa i određenu dozu tjeskobe.

U novije vrijeme stvari su se prilično promjenile, pa je tako zabilježeno da žene sve manje osjećaju krivicu, štaviše, to se drastično promjenilo, a uz to sve ih više pri prvom odnosu osjeća užitak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana