Princ na bijelom konju ipak ne postoji?

tportal.hr
Princ na bijelom konju ipak ne postoji?

Još uvijek niste našle savršenog muškarca, ali mislite da je princ na bijelom konju iza ugla? Savjet je da prestanete sa čekanjem jer takav muškarac ne postoji.

Očajna potraga za muškarcem iz snova

Možda su za sve krive bajke poput Pepeljuge ili Trnove Ružice ili romantični filmovi sa srećnim završetkom, ali san o savršenom muškarcu je uvijek prisutan u podsvjesti žena. Bez obzira koliko godina da imaju i misle da su realne, većina žena ima ideal o tome kako njen muškarac treba da izgleda i kako mora da se ponaša.

Mnoge žene su spremene da se i stručno posavjetuju kako bi rješile svoje problem u vezami, a na kraju ipak shvate da su one te koje imaju nerealna očekivanja i snove o gospodinu savšenom. Psiholog Đenifer Taitz za magazin "Women's Health" objašnjava kako ni u savremenim vremenima bajke o savršenom muškarcu ne prestaju, samo je ulogu Pepeljuge zamijenila Bela Svan koja je ljubav pronašla u vampiru Edvardu. Ispostavilo se da žene pod uticajem okoline na kraju ne traže osobu koja im odgovara, već očekuju savršenog muškarca kao u filmu, knjizi ili bajci objašnjava psiholog.

Moglo je i bolje

Zbog svih tih bajki i romantičnih filmova, žene ponekad misle da su pristale na neku vezu jer nije došlo ništa bolje, čak i kada to nije istina. A sve zahvaljujući prelijepim glumcima, sportistima i ostalim prinčevima koji vire s ekrana ili naslovnih strana raznih časopisa. Ono što je posljedica toga je da se žene u stalnoj potrazi za savršenom osobom za njih, a sve sitne mane koje njihov partner posjeduje pretvaraju u velike probleme, zaboravljajući pritom da su i muškarci ljudi od krvi i mesa.

Gospodin pravi protiv Gospodina realnog

Gospodin pravi je zapravo samo izgovor da žena bude potpuno iskrena i otvorena u vezi s pravim muškarcem, tvrdi psiholog Susan Kolod. Veze su ponekad zastrašujuće, pune problema i kompromisa, a s Gospodinom pravim u našim glavama je sve savršeno. U stvarnom životu iščekivanje tog savršenog muškarca je idealan izgovor za nesreću u stvarnoj vezi. Ipak, poenta nije da žena ostane nesrćna u vezi koja ne funkcioniše, već da prepozna kada je našla osobu koja joj potpuno odgovara. Za kvalitetnu vezu važno je da pronađete osobu koja na sličan način razmišlja i ima iste moralne standarde. Čak i ako je sve savršeno na tom polju uvijek treba imati na pameti da svaka veza ima svoje krizne periode, ali i činjenicu da se i Gospodin pravi možda ne bi uvijek slagao s vama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana