Ponedjeljak je ženama ipak srećan dan!

24sata.hr
Ponedjeljak je ženama ipak srećan dan!

Kako najnovije istraživanje pokazuje, najgori dan za pripadnice nežnijeg pola je srijeda, dok ponedjeljak predstavlja pravo vrijeme za opuštanje.

Za svaku sedmu ženu ponedjeljak uopšte nije najgori dan u nedjelji. Tako je barem utvrdila studija jedne britanske kozmetičke kompanije sprovedena na 2.000 ljudi. Čak 60 odsto dama raduje se početku nove nedjelje, zato što će se konačno odmoriti nakon napornog vikenda, provesti vrijeme s partnerom i usredsrediti na sebe.

Najgori dan za većinu dama je srijeda, jer tada nivo energije pada, a broj nagomilanih obaveza na poslu raste. Kako se radna nedjelja približava svom kraju, žene počinju da se plaše da neće sve stići da obave do subote i nedjelje, koje su im, posebno u ljetnjim mjesecima, ispunjene posjetama prijateljima i sređivanjem doma.

"Potištenost sredinom nedjelje je sasvim uobičajena. Pritisak stvaraju nerešene obaveze i vrijeme koje brzo prolazi, pa se žene osjećaju loše zato što nisu sve uradile u zadatom roku" objašnjava psiholog Honi Langkaster-Džejms.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana