Pet najglupljih stvari koje žena čini nakon prekida

Index.hr
Pet najglupljih stvari koje žena čini nakon prekida

Svako na prekid reaguje drugačije. Neke se cure povlače u sebe, neke glumataju da su presrećne, a svaka će napraviti bar jednu od ovih grešaka.

Špijuniranje na Fejsbuku

Klasična greška nakon prekida. Umjesto da se zabavljaš i pokušavaš ga zaboraviti, ti visiš na Fejsbuku i pokušavaš dešifrovati značenje pjesme koju je stavio na svoj zid. On je vjerovatno vani i ne misli na tebe, pjesma sigurno nema veze s tobom, a na ovaj način si samo produžavaš patnju.

Novi tip u roku od sedam dana

Nakon prekida, najbolje je pričekati prije nego što skočiš u vezu s novim tipom. Ako si ti ostavljena, sigurno još nisi imala vremena procesuirati što se tačno dogodilo, a novi tip će ti samo privremeno skrenuti misli s bivšeg. Nakon nekog vremena ćeš se morati suočiti sa činjenicama.

Hvalisanje novim tipom

Učiniti bivšeg dečka ljubomornim ima svoje prednosti, ali ako već nakon nekoliko dana počneš stavljati slike zgodnih tipova s kojima se družiš na Fejsbuk ili se počneš hvaliti njegovim frendovima da imaš novog, puno boljeg tipa, svi će znati da samo pokušavaš da budeš kul.

Pas umjesto dečka

Mnoge djevojke nakon prekida pokušavaju popuniti emocionalnu prazninu, a iako je kupovina ili udomljavanje životinje super stvar, nije rješenje u ovom slučaju. Nije prirodno svaliti sav teret na jadnu životinju. Ako ne možeš biti sama, ne bi trebala očekivati od ljubimca da te utješi.

Radikalni mejkover

Pramenovi ili šiške su jedno, ali ako nakon prekida odlučiš odrezati svoju dugu kosu i zamijeniti je otkačenom frizurom samo kako bi dokazala da si nova osoba, velike su šanse da ćeš požaliti. Prirodno je htjeti nešto novo, ali najveća promjena mora doći iznutra. Ako fizičkom promjenom želiš izbrisati nešto što te muči iznutra, nećeš uspjeti. Bićeš ista osoba, s istim problemima - i drugom frizurom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana