Novi trend: Seks bez orgazma

index.hr
Novi trend: Seks bez orgazma

Dok se stručnjaci širom svijeta trude objasniti muškarcima kako zadovoljiti žene, ujedno potičući same žene da se izjasne u cijeloj priči, u svijetu seksa se pojavio novi trend: Seks bez orgazma koji, ako je vjerovati stručnjacima, čini čuda za vezu.

Izostanak orgazma za većinu znači dosadan, besmislen ili samo uobičajen seks, ali možda je ovaj novi trend upravo ono što je mnogima potrebno. Seks bez orgazma je nova vrsta terapije pod nazivom Kareca, a glavni je cilj povećanje intimnosti čina. Umjesto da se trudimo postići orgazam, trebali bismo se usredotočiti na mirise, zvukove i osjećaje koji se javljaju tokom seksa.

Oni koji su ovo isprobali kažu da Kareca stvara mnogo dublje osjećaje od onih koji se javljaju tokom uobičajenog seksa. Cilj ovakve vrste seksa nije orgazam, nego stvaranje zajedništva kroz intimnost samog čina.

Neki holandski naučnici kažu kako je ljudski mozak tokom orgazma sličan mozgu ovisnika koji konzumira heroin: Osjećaj je dobar, ali kada nestane, dolazi do opadanja entuzijazma, a tijelu ponekad treba i 15 dana da se vrati u normalno stanje. Zbog toga je, kažu, bolje uopšte ne doživjeti orgazam.

Za one koji su u stabilnoj vezi, ovo je zabavan (ili ne tako zabavan) eksperiment koji mogu probati. Oni koji ionako imaju problema s orgazmom mogu krivicu svaliti na Karecu, a onima koji tek započinju vezu savjetujemo da izbjegavaju ovakve eksperimente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana