Nemate želju za seksom? Možda je ovo razlog

Tportal.hr
Nemate želju za seksom? Možda je ovo razlog

Ženski libido mnogima je još uvijek enigma. Ono što se zna je to da je ekstreman – ili funkcioniše jako dobro ili ne funkcioniše uopšte. Kad je o ovome drugome riječ, nastaju problemi. Šta to, dakle, najviše utiče na krhki ženski libido i kako ga zaštititi?

Seksualna želja vam je na niskom nivou? Otkrijte šta izaziva takvo stanje i promenite stvari nabolje.

Kontracepcijske pilule

Nekoliko je istraživanja pokazalo da kontracepcijske pilule mogu negativno da utiču na ženski libido. Takav rezultat nemaju kod svih žena, ali kod nekih utiču na smanjenje seksualne želje. Libido može biti slab čak i godinama nakon uzimanja pilula. Žene koje uzimaju pilulu mogu same da primete kako se pilule odražavaju na njima. Ako uvide da imaju smanjeni libido, treba da porazgovaraju sa svojim ginekologom kako bi pronašle alternativno riješenje.

Bolest

Žene katkada i ne znaju da su bolesne, a kao simptom zna da se pojavi smanjena želja za seksom. Vrlo često se tako odražava, na primjer, bolest štitne žlijezde. Ako imate smanjen libido, a ne pronalazite se u prethodno navedenim uzrocima, svakako posjetite ljekara i provjerite stanje organizma. Kada se izliječi eventualna bolest i libido će se vratiti u normalno stanje.

Samopouzdanje

Samopouzdanje je ključno za mnoge stvari u životu, a presudnu ulogu ima i u polnom životu žene. Ona koja se osjeća sigurno i dobro u svojoj koži ima i snažniji libido te bolji seksualni život. Ona koju muče kilogrami i drugi umišljeni ili stvarni problemi ne uživa toliko u blagodetima seks. Rješenje je očigledno: poraditi na samopouzdanju, a koristi će se osjetiti na mnogim životnim područjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana