Navike u krevetu koje uništavaju vašu vezu

GS
Foto: Shutterstock

Spavanje utiče na skoro svaki aspekt našeg života. Od osjećaja razdražljivosti do povezanosti s rakom, srčanim oboljenjima i lošim mentalnim zdravljem.

Ali, da li ste znali da vaše navike spavanja igraju važnu ulogu u uspjehu vaših veza?

Od rata za prekrivače do lijeganja u krevet u različito vrijeme, postoji niz loših ponašanja pred spavanje koja mogu značiti da ste na putu ka raskidu.

Ovo je pet loših ponašanja pred spavanje koja bi mogla da dovedu vaš ljubavni život u opasnost.

Leđa uz leđa

Zaspati leđa uz leđa je siguran znak da bi vaša veza mogla biti pred pucanjem, jer se parovi mogu osjećati nepovezano.

Zato se potrudite da provedete neko vrijeme zajedno kada uđete u krevet tako što ćete se okrenuti jedno prema drugome, bez gledanja u telefone.

Temperatura spavaće sobe

Takođe, istraživanja su pokazala da je temperatura prostorije, problem oko kojeg se jedna trećina parova svađa. Budite saosjećajni sa potrebama svog partnera i potražite rješenje koje vas oboje čini srećnim, kao što je odvojeni jorgan ili otvaranje prozora na jednoj strani sobe.

Borba za prekrivač

Sljedeća borba u spavaćoj sobi vodi se oko toga ko će preuzeti kontrolu nad pokrivačima. Ako ste vi ili vaš partner ljubitelji jorgana, onda je vrijeme da nabavite veći ili dva odvojena.

Jaz u krevetu

Ako postoji veliki jaz između vas i vašeg partnera, onda biste mogli da rizikujete da se osjećate i emocionalno nepovezano.

Dok ste otvoreni sa svojim partnerom da ovako volite da spavate, to ne bi trebalo da ima previše efekta. Nekim ljudima je jednostavno potreban prostor da bi mogli da se isključe i odu u svoj svijet kako bi se dobro naspavali.

Različito vrijeme lijeganja u krevet

Odlazak u krevet u različito vrijeme takođe može imati trajan uticaj na vašu vezu. Na taj način, neki parovi mogu iskusiti usamljenost i da ne spominjemo osjećaj iritacije ako ih probudi neko ko ulazi u krevet na pola noći.

Međutim, to bi možda moglo biti dobro rješenje za one koji imaju problema da spavaju s nekim pored sebe ili za partnera koji hrče.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana