Muškarci otkrili kakvu ženu žele za brak

Agencije
Muškarci otkrili kakvu ženu žele za brak

Većina muškaraca želi da se skrasi pored žene koja je pametnija i od njih samih, ugledajući se na holivudskog glumca Džordža Klunija.

Nedavna studija je pokazala da moderni muškarci žele da prate primjer pedesettrogodišnjeg glumca koji je oženio tridesetsedmogodišnju Amal Alamudin, advokaticu za ljudska prava.

Rezultati istraživanja su pokazali da 87 odsto muškaraca želi da se skrasi pored žene koja je inteligentnija od njih i zarađuje više novca.

Štaviše, da se vremena mijenjaju svjedoči činjenica da je 58 odsto muškaraca reklo da bi bilo srećno sa ženom koja je čak "malo viša" od njih.

"I prije nekoliko decenija žene su takođe bile obrazovane i nezavisne, ali ipak su imale problem sa muškarcima zbog toga. U posljednjih nekoliko godina njihov broj je sve veći, pa to postaje normalna pojava", kaže Helen Fišer, antropolog.

Studija, koja je ovaj fenomen nazvala "Kluni efekat", obuhvatila je preko pet hiljada učesnika i pokazala da su žene sada postale izbirljivije, a muškarci sve romantičniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana