Mitovi o ženskom orgazmu

Index.hr
Mitovi o ženskom orgazmu

Jedan od najvećih misterija ženskog tijela je upravo orgazam, a muškarce vijekovima muče brojna pitanja o tom fenomenu.

Uz svaku misteriju dolaze i mitovi, a ovo su oni najčešći o orgazmu:

Normalne žene ga doživljavaju tokom snošaja

Iako neke žene mogu da dožive orgazam tokom penetracije, statistike pokazuju da su one ipak u manjini. Tek jedna trećina žena doživi orgazam tokom penetracije, dok je ostalima potrebna i stimulacija klitorisa.

Vaginalni orgazam je bolji od klitoralnog

Mit koji je ustaljen uopšte nije tačan. Nekim će ženama vaginalni orgazam mnogo više odgovarati od klitoralnog, no ima i onih koje će više uživati u ovom drugom. Stvar je lične preferencije, a najvažnije je da do orgazma stvarno i dođe.

Kondomi smanjuju šanse za orgazam

Muškarci se žale da im kondomi smanjuju osjetljivost, a neke se žene takođe žale da im seks jednostavno nije previše uzbudljiv uz prisutnost ove metode kontracepcije. Činjenica je da će nekim ljudima kondom smetati, no generalno gledano, on je dizajniran tako da što manje ometa užitak.

Velik penis povećava šanse za orgazam

Izreka o tome da veličina nije važna, već je važno ono što se s penisom radi ima puno istine u sebi. Činjenica je da vagina nema završetke živaca previše duboko u sebi, pa tako velik penis ne znači nužno i bolji orgazam. G tačka je locirana vrlo visoko, tako da ju je lako stimulisati i manjim penisom. Tehnika uvijek znači više, pa veličina nije toliko važna, barem kada je orgazam u pitanju.

Dok za POTPUNI užitak ipak jeste.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana