Koliko seksa nedeljno je dovoljno?

Agencije
Koliko seksa nedeljno je dovoljno?

Prosječni parovi praktikuju seks jednom do dva puta nedjeljno. Svakako, godine tu imaju ključnu ulogu

Količina seksa u braku oduvijek je tema koja izaziva mnogo zanimanja. Koliko puta nedjeljno je dovoljno? Može li neko uopšte dati odgovor na to pitanje? Na to su pokušala da odgovore i brojna istraživanja, ali su rezultati u svakom od njih bili različiti.

No jedno se otkriće ipak proteže svim istraživanjima – prosječni parovi praktikuju seks jednom do dva puta nedjeljno.

Naravno, i godine tu imaju ključnu ulogu. Svježi bračni parovi u dvadesetima i ranim tridesetim imaju bogatiji seksualni život i nekada se događa da praktikuju seks i po nekoliko puta dnevno. Kod parova koji su stariji, ali su i duže u braku, seksualni susreti nešto su rijeđi.

Muškarci i žene različito gledaju na količinu seksa u braku pa je u istraživanjima daju i različite odgovore. Muškarci najčešće žele više seksa, a žene pak smatraju da ne treba pretjerivati.

Dakle, pravog odgovora na pitanje s početka teksta nema. Ključ je u kompromisu. Nedjeljno treba da bude onoliko seksa koliko vam oboma odgovara. Kako biste dobili svoj lični odgovor, nužno je u braku imati otvorenu komunikaciju. To je, dakle, prvi korak do zdravog seksualnog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana