Kog se dijela tijela žene najviše stide?

Agencije
Kog se dijela tijela žene najviše stide?

Brojne žene zaziru od predstojećih ljetnjih mjeseci, jer im skidanje u kupaći kostim i otkrivanje stomaka predstavlja veći problem nego da se skinu gole pred novim partnerom, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji.

Otkrivanje stomaka u kupaćem kostimu na plaži razlog je zbog kog veliki broj žena predstojeće ljetnje mjesece ne iščekuje s veseljem nego sa strepnjom.

Naime, čak 45 odsto učesnica u istraživanju koje je sprovela Nivea u Velikoj Britaniji, a u kom su učestvovale žene između 18 i 60 godina otkrilo je kako ih više zabrinjava nošenje bikinija na plaži nego da se skinu gole pred novim partnerom.

Čak 54 odsto žena opterećeno je područjem stomaka koji moraju pokazati u kupaćem kostimu, dok je petina dama otkrila da ih zabrinjava cjelokupan izgled tijela. To je razlog zbog kog se 79 odsto učesnica odlučuje za pareo i slične komade odjeće kojima prikrivaju kritične tačke na tijelu.

Istraživanje je pokazalo kako je majčinstvo značajan faktor koji utiče na zadovoljstvo žena svojim tijelom, pa se tako više od polovine manje brine oko izgleda otkako su postale majke, dok je njih 45 odsto nakon poroda značajno izgubilo samopouzdanje.

Polovina želi da ima više samopouzdanja u kupaćem kostimu, dok jedna petina vjeruje kako bi tome doprinelo da su na vrijeme započele sa pripremama za ljeto.

Zanimljivo je da na žensko samopouzdanje po pitanju izgleda najviše utiče odobravanje i mišljenje ženskog društva, pa tako čak 81 odsto žena priznaje kako im samopouzdanje o izgledu podiže komplimenti prijateljica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana