Kako upropastiti vezu: pet odličnih recepata

index.hr
Kako upropastiti vezu: pet odličnih recepata

Rijetko je koja veza idealna, i u svakoj postoje svađe i trzavice, ali to su stvari koje se lako mogu prebroditi. Ipak, neke situacije su kao stvorene za uništavanje čak i najboljih veza.

1. Previše kritike, premalo pohvale

Tvoj će dečko griješiti, griješićeš i ti, a iako je sasvim normalno da ćete se međusobno kritizirati, trebate paziti da omjer kritike i pohvale ide u korist pohvalama. Veza puna kritiziranja, pogotovo kada ne treba izludila bi svakoga, a povrijeđen ego sigurno nije nešto što čini vezu čvrstom.

2. Prozivanje za greške iz prošlosti

Čak i ako je došlo do prevare, ako ste se u jednom trenutku dogovorili da ćete preći preko toga, nemate pravo ponovo spominjati kada vam odgovara kao argument u svađi. Ako se osoba koja je bila u krivu stalno trudi ispraviti grešku, a druga ju stalno podsjeća na nju, stvara se nezdravo ozračje u vezi.

3. Depresivni ste

Ako je on stalno u depresiji, a ne traži pomoć, vrlo brzo će depresiju prenijeti i na tebe. Rezultat: Tužni, umorni ljudi koji se nemaju snage boriti niti za sebe, a kamoli za opstanak veze.

4. Odbijanje konstruktivne kritike

Kritiziranje bez pokrića je jedno, ali ako ti tvoj dečko samo želi objasniti kako da budeš bolja osoba, zaslužuje da ga saslušaš. Odbijanje njegovih korisnih savjeta će povrijediti i tebe i njega, te ćete oboje biti ljuti, iako je prva namjera bila sasvim drugačija.

5. Očekivanje savršenstva

Svi želimo savršenu vezu, ali većina nas je svjesna da tako nešto ne postoji. Ako cijelo vrijeme zamjeraš partneru jer se ne uklapa u tvoju ideju o savršenom tipu, propuštaš sve one dobre strane veze u kojima bi mogla uživati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana