Kako orgazam utiče na izgled žene

Index.hr
Kako orgazam utiče na izgled žene

Sjajno lice i rumeni obrazi čine tvoju kolegicu jednostavno neodoljivom, a taj izgled je nešto što bi i sama voljela da postigneš ali ne znaš kako?

Tvoja prijateljica možda to neće htjeti da prizna, no njezina tajna vjerovatno nije u skupom rumenilu. Možda je rođena s tim, a možda je to nešto drugo...

Zbog seksa sjajimo

Istina je, seks ženskoj koži daje božanstveni sjaj koji je teško postići na neki drugi način. Seks aktivira cirkulaciju, koja pumpa kisik u njenu kožu i čini je sjajnom. Uz to, eliminiše toksine i čini usne punijima, što je odlična zamjena za skupe tretmane Botoksom.

Seks čisti kožu

Kao i vježbanje, seks pomaže u uspostavljanju ravnoteže hormona. Rezultat: čišća koža i zdravija kosa, a to su dovoljni razlozi za prakticiranje ove vrste aktivnosti.

Usporava starenje

Tokom seksa žene se osjećaju mlađe, a taj se učinak nastavlja i nakon samog čina. Seksualna aktivnost povećava proizvodnju kolagena, koji sprečava nastanak bora.

Vlaži kožu

Cirkulacija je povećana tokom seksa, pa tako tijelo bolje funkcioniše, i lakše hidratizira kožu. Uz vodu i kreme, seks je odličan način za borbu protiv suve kože, pogotovo zimi.

Čini nokte snažnijima

Isti hormoni koji su zaslužni za lijepu kožu i kosu djeluju i na nokte, pa će tako učestali seks osigurati i čvrste nokte, kojima žena može da grebe svog dragog.

Čisti pore

Tokom seksa se znojimo, a znoj će očistiti pore od prljavštine, ostataka šminke i ostalih štetnih materija koje se nakupljaju tokom dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana