Kako da poboljšate seksualni život?

Agencije
Kako da poboljšate seksualni život?

Ako želite da poboljšate seksualni život, potrebno je da energiju usmjerite na nekoliko frontova.

Važno je da prije svega vodite računa o zdravlju i sprečite pad imuniteta, da smanjite unos alkohola, gaziranih sokova, mesa i mesnih prerađevina, da pokušate da se opustite i oslobodite od stresa, kao i da se više fizički aktivirate.

Istraživanja pokazuju da dugo sjedenje znatno smanjuje seksualni potencijal muškarca, a jedan od razloga je i taj što većina nosi tijesne pantalone i u sjedećem položaju vrši jak pritisak na reproduktivne organe.

Kada se to praktikuje godinama, može da dođe do impotencije i slabljenja erektivne funkcije.

Redovna fizička aktivnost izuzetno pozitivno utiče na seksualnu moć, a prema statistikama, muškarci čiji obim struka ne prelazi 1,07 m imaju znatno ređe problema sa erekcijom nego gojazni.

Kombinacija cigareta, kafe i alkohola je pogubna za seksualni život predstavnika jačeg pola, jer povećava nivo holesterola i krvni pritisak, a istovremeno smanjuje potenciju.

Pivo, s druge strane, spušta krvni pritisak i dovodi do pospanosti, pa je čaša crnog vina najbolje rješenje kada je alkohol u pitanju.

Pojačava cirkulaciju i blagotvorno djeluje na kardiovaskularni sistem.

Pretjerano konzumiranje soli vremenom dovodi do oštećenja krvnih sudova, pa ograničite unos slanih zanimacija, kao i namirnica bogatih vještačkim šećerom i mastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana