Kada seksi poruka ode na pogrešan broj...

Ordinacija
Kada seksi poruka ode na pogrešan broj...

Prema rezultatima najnovijeg britanskog istraživanja, svaka sedma osoba doživjela je strašan osećaj nakon što je pritisla "pošalji".

"Seksting" je kovanica onlajn generacije koja označava dijeljenje sopstvenih ili tuđih golišavih slika, video isječaka i vođenje seksi razgovora preko mobilnog ili računara. Ovaj popularni oblik zavođenja se pretvorio u noćnu moru za jednu od sedam ispitanih osoba koje su svoju golišavu sliku ili napaljenu poruku poslale na pogrešan broj - čak je desetina ovih nesrećnika neprijatno iznenadila nekog člana porodice. Takođe, jedna četvrtina ispitanika poslala je seksi sadržaj bivšem partneru, a 17 odsto kolegi.

Kako su se suočili s ovom situacijom koja podsjeća na horor film? Klasično, 39 odsto ispitanika pretvaralo se kao da se ništa nije dogodilo, 44 odsto se iskreno izvinilo, dok je lukavih 11 odsto stalo iza svojih eksplicitnih dijelova ili stihova, tvrdeći kako su namjerno poslali takvu poruku ili sliku baš na taj broj, bez zabune. S druge strane, gotovo jedna petina ispitanika takođe je priznala kako su i oni dobili zalutalu seksi poruku ili golišavu sliku na mobilni.

"Često čujemo ljude kako se brinu da će sadržaji njihovih mobilnih telefona biti otkriveni kada ih prepuste servisu, ali ne treba da se brinu zbog naše politike povjerljivosti. To nas je natjeralo da razmislimo koliko često ljudi šalju rizične poruke i slike koje ne bi htjeli da završe u pogrešnim rukama.

Broj osoba koje su slučajno pogrešno poslale škakljivu poruku bio je zaista šokantan, isto kao što je iznenđujući i broj onih koji su članu porodice poslali poruku. Ne mogu ni da zamislim kako su poslije toga razgovarali! To je stvarno neprijatno. Ako želite da budete sigurni, probajte da izbjegavate mobilne za takvu vrstu sastanaka", komentarisao je portparol kompanije MobileInsurance koja je sprovela ovo istraživanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana