Istraživanje otkriva: Kada je seks zaista najbolji?

B92
Istraživanje otkriva: Kada je seks zaista najbolji?

Svi vjerovatno mislite da žene u dvadesetim imaju najbolji seks, ali novo istraživanje je pokazalo da je to daleko od istine.

Naime, ženama seks postaje bolji što su starije, piše DailyMail.

Sudeći po novoj studiji koju je provela aplikacija Natural Cycles, žene imaju najbolji seks sa 36 godina i više. Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 2.600 žena koje su pitane o njihovim orgazmima, osjećaju privlačnosti i koliko uživaju u seksu. Odgovori su zatim analizirani u tri grupe: mlada (do 23 godine), srednja (23-35 godina) i starija (36+).

Starija grupa najbolje se osjeća u svojoj koži, pa je njih osam od deset reklo da se osjećaju seksi. S druge strane, samo četiri od deset žena iz srednje grupe reklo je da se osjeća privlačnim, a sedam od deset žena mlađih od 23 godine rekle su da su zadovoljne svojim izgledom.

Starija grupa „pobjedila“ je i po broju i kvalitetu orgazama – čak šest od deset žena rekle su da imaju više i bolje orgazme za razliku od samo pet od deset žena u mlađoj i u srednjoj grupi.

Žene sa 36 i više godina imaju bolji seks, pa je 86% njih izjavilo da su imale odličan seks u posljednje četiri nedjelje. Isto je reklo 76% žena u srednjoj grupi i samo 56% njih iz najmlađe grupe.

"Rezultati ankete poslali su pozitivnu poruku ženama koja govori da – što si stariji i što bolje poznaješ svoje tijelo, možeš više da uživaš u seksu i osjećaš se samopouzdano", rekla je portparolka aplikacije Amanda Boni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana