Istraživanje otkrilo koji dijelovi muškog tijela su ženama najprivlačniji

GS
Foto: Freepik

Nova istraživanja uspjela su da suze širok izbor dijelova tijela koji su ženama najprivlačniji i koji ih u najvećem broju slučajeva privlače na muškarcima, ali vas svakako može iznenaditi to što na ovoj listi nije uključeno nešto što se u globalu smatra ključnom stavkom.

Dodatno, uprkos tome što zapravo ne možete uraditi gotovo ništa po pitanju veličine vaših očiju, jedno istraživanje doktora psihologije sa Univerziteta u Torontu, dokazalo je da ljudi sa prosječnim veličinama i pozicijom očiju predstavljaju daleko privlačnije ljepšem polu, zahvaljujući tome što mozak na čudan način obrađuje najprosječnije matematičke proporcije, prihvatajući ih kao karakteristike koje će prenijeti najbolje gnene na potomstvo i donijeti bolje reproduktivno zdravlje, prenosi B92.

Ukoliko volite matematiku, prema ovoj studiji, optimalni prostor između očiju i usta trebalo bi da predstavlja trećinu vašeg lica, dok je razmak između očiju u idealnom slučaju ispod jedne polovine širine vašeg lica, izračunajte sami.

A šta najviše privlači ženski pol?

Torzo

Sudeći prema studiji izvedenoj 2017. godine, 24% dama zaključilo je da je grudni koš najatraktivniji dio muškog tijela, sa 13% dama koje su se opredijelile za stomačni dio, što znači da ova kombinacija torzoa posjeduje najveći procenat u ukupnim rezultatima i u poređenju sa ostalim dijelovima tijela. Međutim, ovo nije primjenjivo samo na muškarce koji ne izlaze iz teretane i posjeduju tijelo Adonisa, jer je antropolog sa Jejl Univerziteta, Ričard Bribiskas, potvrdio da će žene takođe biti privučene i ćalac fizionomijom. Prema navodima, malo stomačića odaje znake zdravlja i dugovječnosti, ali je i ohrabrujuće za sve muškarce više nego išta.

Oči

Bilo da se radi o svijetloplavim ili braon očima, žene su kao lude privučene parom naših bioloških optičkih uređaja koje nosimo u lobanji. Međutim, nisu sve oči kreirane podjednako i ovdje se ne govori samo o tome da li posjedujete ozbiljnu varifokalnu percepciju.

Limbalni prsten, odnosno dio u kome se dužica susreće sa beonjačama, može biti drugačije boje od vašeg oka, dok je studija iz 2011. godine, izvedena od strane Derena Pašeka, sa Kalifornijskog Univerziteta, dokazala da su muškarci sa tamnim limbalnim prstenovima daleko privlačniji ženama.

Ruke

Možda nisu prve na mjestu kada razmišljate o rangiranju ženskih dijelova tijela, ali ruke su dobile čak 19 posto glasova u studiji doktora Feliksa u obrnutom slučaju, što ih je stavilo na ovu listu požuda. Ipak, nisu samo definisani i nabildovani bicepsi na spisku.

Velike, napumpane nadlaktice možda su nekada bile znak alfa mužjaka, ali ovih dana dame su više za izgled Rajana Goslinga, radije nego Žan Klod Van Dama. Posljednjih godina, jake podlaktice takođe igraju veoma važnu ulogu, sa određenim teorijama koje iz povezuju sa zamenom za polni organ, zbog izraženih vena i svega ostaloga što dame vizualizuju.

Usta

Ukoliko su zdravi zubi i lijep osmijeh ono što volite kod ljepše polovine, ispostavilo se da i dame misle isto. U velikom istraživanju profesora Džesike Trejsi, sa Univerziteta Britanske Kolumbije, "loši momci" više nisu toliko na cijeni jer dame sve više privlače nasmijani muškarci, srećnog izgleda, od onih tipova smrknutog i prijetećeg lika.

Studija je takođe navela da se žene najčešće povezuju sa muškarcima upečatljivog izraza, dobrog statusa, kompetetivnog duha i mogućnošću pružanja, što znači bitno je biti tih, jak i nasmijan.

Leđa i ramena

Početkom decenije izvedena su istraživanja u kojima je otkriveno nešto što bi svakako trebalo da utiče na naše trening sesije. Brojne studije dokazale su isto, a to je da se žene prilikom izbora svojih savršenih tipova tijela uglavnom oslanjaju na vretenaste siluete. Iako su dame često birale više i bolje definisane figure, istraživači su takođe otkrili jednu iznenađujuću kakrateristiku koja im je neodoljiva, a to je jak odnos između ramena i kukova. Drugim riječima, leđa oblikovana u obliku slova V učiniće vas atraktivnijim.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana