Divan muž, a loš seks?

Super žena
Divan muž, a loš seks?

Čestitamo! Vi ste među rijetkima koji mogu da se pohvale srećnim brakom. Vi i vaš muž ste najbolji prijatelji i divni roditelji. Uživate provodeći vrijeme s vašim mužem – osim u seksu, koji je najlošiji segment vašeg braka. Naravno da je brak mnogo više od seksa, ali ne možete ovo važno pitanje gurnuti pod tepih.

Glupo bi bilo rasturiti brak zbog seksa i zato je rješenje jednostavno – popravite seks. Da li loš seks može da se poboljša, odgovor je da, a evo i kako.

Budite iskreni

Ako je vaš seksualni život uvijek bio loš, postoji mogućnost da niste bili iskreni sa svojim partnerom o stepenu svog nezadovoljstva. Niko ne želi da poljulja njegovo samopouzdanje time što će mu reći da je loš ljubavnik. Ipak, došlo je vrijeme da budete direktni, jer će ga svako okolišanje još više povrijediti od istine.

Započnite temu s rečenicom tipa "Vidi, oboje znamo da seks nije najjača strana naše veze, ali mislim da nisi svjestan kolika je to frustracija i problem za mene. Zato moramo zajedno da smislimo kako da ga popravimo". Bez sumnje i ovo će povrijediti njegova osjećanja, ali nudi vjeru da ima lijeka i da ćete to rješiti kao tim. Izvan spavaće sobe, potrudite se da mu pokažete koliko ste bliski i koliko ga volite.

Budite iskreni i recite šta vam smeta

Ako ne doživljavate orgazam prilikom odnosa, recite mu. Ako morate da glumite orgazam, koliko god vam bilo neprijatno, budite iskreni. Ako vam ne prija način na koji vas ljubi, morate da mu kažete, ali budite pažljivi. Ne možete da popravite stvari ako iskreno ne razgovarate o svemu (čak i o detaljima)!

Precizno opišite šta vam prija

Kritika je jedino konstruktivna ako ponudite drugu mogućnost. To znači da ne kažete samo svom mužu da je loš ljubavnik, već da verbalizujete i pokažete mu kako tačno želite da vas ljubi, dodiruje i mazi. I nemojte mu davati instrukcije kao da ste nastavnica u šestom razredu. Budite zavodljivi i eksplicitno mu dočarajte svoje želje.

Podržite ga

Veoma je važno da ispoljite zadovoljstvo kada vas partner uzbudi. On se vjerovatno bori sa sopstvenim nesigurnostima oko toga da li je sposoban da vas zadovolji seksualno, tako da ga vaš ravnodušan stav lako može demoralisati. Izvan sobe trudite se da ispoljite osjećaj divljenja i intimnosti. Podsjetite ga na to koliko je vaša veza jaka i koliko je on divan muž. Dajte mu malo podsticaja!

Budite otvoreni za profesionalnu pomoć

Ukoliko ni kroz 60 dana ne možete da poboljašte svoj seksualni život, razmislite o tome da potražite profesionalnu pomoć. Pronađite stručnjaka, možda je vašem mužu nivo testosterona nizak, a to vrlo lako može biti uzrok tome što nije zainteresovan za seks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana