Da li treba da imate seks kada ste loše volje?

metroportal.hr
Da li treba da imate seks kada ste loše volje?

Muškarci i žene seksu pristupaju na prilično različit način, a urbani mitovi tvrde da su muškarci raspoloženi za seks uvijek, dok je kod žena situacija malo složenija.

Koliko god da seks donosi blagodeti u vezu, ali i pojedinačno svakom partneru, ima situacija u kojima su žene definitivno u pravu kada ne žele seks, a to se naročito odnosi na stresne situacije.

Naime, najnovije istraživanje u kojem je učestvovalo skoro dvije hiljade žena i muškaraca, objavljeno u časopisu "Journal of Sex Research", pokazuje da su žene kojima u stresnim situacijama raste želja za seksom ujedno i sklone rizičnim ponašanju u takvim okolnostima.

Istraživanje otkriva i da su žene ređe od muškaraca spremne na seks u tužnom ili anksioznom raspoloženju ili kada su pod stresom, ipak one kojima u takvim situacijama želja za seksom postaje sve jača spremnije su na rizičniji seks nego inače.

Međutim, posljedica takvog ponašanja je i činjenica da su se žene koje su stupale u odnose pod stresom ili nekom drugom nelagodom poslije i žalile, odnosno da su se osjećale mnogo gore nego prije nego što su imale seks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana