Da li afera može spasiti brak?

Agencije
Da li afera može spasiti brak?

Novo istraživanje pokazuje da je 73 odsto žena zanemareno od strane svojih muževa, dok 57 odsto vjeruje da im afera može spasiti brak.

Iako je za većinu žena afera znak da je vezi došao kraj, sudeći prema rezultatima novog istraživanja jedna od tri žene vjeruju da afera sa drugim muškarcem zapravo može spasiti njihov brak.

Od onih koje su varale svoje muževe, čak 73 odsto kaže da su to uradile zato što su ih muževi zapostavljali, kao i zbog toga što su se emotivno udaljili.

"To nije nikakvo iznenađenje. Mnogim ženama fali pažnja, a užasno je osjećati se usamljeno u braku", navodi Noel Birdmen, osnivač sajta ashleymadison.com – "Realnost je takva da mnogi ljudi ne mogu da ostave svoje partnere iz finansijskih razloga i žene su sklone tome da se žrtvuju zarad porodičnog života. Zato one svoje potrebe zadovoljavaju van kuće"

U prilog tome, 67 odsto ispitanih žena kaže da se odlučilo na prevaru zbog nezadovoljavajućeg seksa sa svojim supružnikom.

Nekima od njih se prevara isplatila: 32 odsto je izjavilo da im je afera popravila kasniji odnos sa supružnikom.

"Muškarci vrhunac seksualnosti dostižu u svojim dvadesetim. Kod žena je to kasnije u tridesetim i četrdesetim kada se osjećaju mnogo udobnije u svojim tijelima. Svako želi da se osjeća poželjno, tako da žene niko ne može kriviti ako se tako ne osjećaju u svom domu", kaže Birdmen.

S druge strane, Deniz Robertson, domaćica šoua This Morning, nedavno je kritikovala vanbračne afere zbog toga što mogu izazvati mnogo bola drugoj strani.

"Ako se oboje dogovorite da možete imati seks izvan braka, to je ok. Ali, ako jedna osoba hoće da vara, a druga ne, onda ćete izazvati veliku količinu bola toj osobi. Ako je vaš brak kao zatvor, izađite iz njega. Niko ne sme smatrati da je zatočen u braku", zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana