Cirih: Otvara se seks drive-in

index.hr
Cirih: Otvara se seks drive-in

Prostitucija je legalna u Švajcarskoj, ali u Cirihu žele da je drže dalje od gradskih ulica.

U želji da nadgleda prostituciju u svom glavnom gradu, švajcarska vlada je odlučila da otvori prvi seks drive-in. Riječ je o djelimično zatvorenom prostoru u industrijskom dijelu grada, a gradske vlasti potrošile oko 1,5 miliona evra na taj projekat.

Kao u automatizirovanoj auto-perionici, vozači će proći kontrolnu tačku, gdje će pregovarati o cijeni prije nego što se odvezu do jednog od devet prostora namjenjenih za seks sa prostitutkom. Svaki drive-in je opremljen alarmom pomoću koga radnici mogu da upozore nadležne u hitnim situacijama.

Radno vrijeme seks drive-inova biće od 19 sati do 5 sati ujutro, a žene koje će u njima raditi moraće da plaćaju dozvolu i zdravstveno osiguranje, kao i noćni "porez" u iznosu oko 3.5 evra.

Ovaj plan je dio pokušaja regulacije prostitucije u državi. "Velika razlika jeste u tome što se dosada prostitucija odvijala na javnim mjestima, a sad ćemo je preseliti na privatan prostor u staroj industrijskoj zoni koja pripada gradu. Tako možemo da postavimo pravila prostitucije na ovom području", rekao je švajcarski zvaničnik Mihael Hercig.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana