Cirih instalira kutije za seks

Agencije
Cirih instalira kutije za seks

Cirih u Švajcarskoj napraviće seriju posebnih "kutija za seks" od slijedećeg avgusta, koje će pružati sklonište od pogleda prostitutkama i njihovim klijentima - ljubiteljima seksa u autu.

Ove "kutije" podsjećaju na garaže i dovoljno su velike da se u njih parkira automobil. Biće dovoljno mjesta za 30 prostitutki i njihovih "mušterija".

Prostitucija je legalna u Švajcarskoj, ali zvaničnici Ciriha bore se da stave pod kontrolu kriminal i nasilje koji se vezuju za "najstariji zanat na svijetu".

"Ne možemo se otarasiti prostitucije, pa moramo naučiti kako da je kontrolišemo", kaže tamošnji predstavnik policije za odnose s javnošću Rero Kazanova.

Jedna od motivacija za ovakav poduhvat bila je činjenica da su se mnogi građani bunili što prostitutke svoje usluge nude na ulicama. Ovako će "prijateljice noći" čekati svoju klijentelu svaka pored svoje "kutije za seks". Tako će uštedeti vrijeme koje bi provele u prevozu i potencijalno efikasnije raditi svoj posao.

Svaka od žena koje će raditi u "kutijama" moraće da ima medicinsku potvrdu i osiguranje, kao i plaćenu taksu za licencu. Uz to, svake radne noći, moraće da ubace po pet švajcarskih franaka u mašinu za bilježenje početka radnog vremena.

Građani su na nacionalnom referendumu dali "zeleno svjetlo" za pravljenje kutija prošlog marta, a instalacija istih odobrena je u gradskoj skupštini ove nedjelje.

"Kutije za seks" već postoje u nekoliko njemačkih gradova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana