Afere su ponekad i dobre za brak

Vijesti.me
Afere su ponekad i dobre za brak

Možete li da prepoznate muškarca sklonog preljubi? Ako nije srećan u vezi, varaće, zar ne? Ne mora da znači. Prema jednoj američkoj studiji, 56 odsto muškaraca koji su imali aferu izjavili su da su bili srećni u braku.

I muškarci vole romantiku, pa je potraže i van braka ako su trenutno nezadovoljni odnosom sa suprugom.

Oni su veoma srećni onim što imaju i ne razmišljaju o razvodu, ali opet završavaju u krevetu s drugom ženom. Eksperti su objasnili ovaj fenomen i razrješili druge popularne mitove o preljubi.

1. Većina muškaraca još uvijek voli svoju ženu kada je prevari

Muškarci koji varaju nisu prestali da vole, nego su samo nezadovoljni trenutnim stanjem.

Oni najčešće pate u tišini, vjerujući da ne mogu dobiti ono što im treba od svojih supruga.

Kako biste izbjegli da vam se to desi, isplanirajte veče samo za vas dvoje, izađite i ostavite dovoljno vremena za seks i razgovarajte o svojim i suprugovim željama i potrebama.

2. Muškarci obično varaju sa ženom koju poznaju

Oni koji varaju svoje žene, ne varaju ih sa prvom na koju nalete. Većina žena misli da su žene sa kojima ih muževi varaju lake žene, a to uglavnom nije tačno.

Takve veze su u većini slučajeva nastale iz prijateljstva. Zapravo, više od 60 odsto afera počinje na poslu, prema jednoj anketi.

3. Muškarci varaju kako bi sačuvali brak

Muškarci imaju iskrivljenu predstavu da će druga žena da nadomesti ono što nemaju kod one koju vole. A onda misle da mogu srećno živjeti sa svojom ženom i svojom ljubavnicom, bez suočavanja sa problemom.

4. Muškarci mrze sebe nakon afera

Možda mislite da oni koji varaju nemaju savijest, ali, makar im se i dopadalo to što rade, oni mrze sebe nakon svakog viđanja sa osobom sa kojom varaju.

On ipak izdaje biće do kojeg mu je stalo, tako da je to veoma teško za njegovu psihu.

5. Oni koji varaju obično su nestašniji sa svojim ženama kada afera počne

“Kada muškarac počne da vara, postaje hiperaktivno seksualan”, kaže Rapini.

Ako primjetite iznenadnu promjenu u seksualnom nagonu vašeg muža, možete se zabrinuti. Kada afera postane čvrsta, seksualni nagon će opet oslabiti.

6. Žene varaju isto koliko i muškarci, a njihove afere su opasnije

Žene više varaju zbog emocionalnog zadovoljstva. Preljube preko interneta – bez fizičkog kontakta - najštetnija su vrsta preljube.

Ako se emotivno vežete za neku osobu, to najvjerovatnije znači da ste se podsvijesno isključili iz sopstvenog braka. Ali, ako se radi samo o seksu, onda je to samo jedna velika greška.

7. Žena najčešće zna da je muž vara

Žene najčešće intuitivno znaju da ih partner vara, ali ne žele da to priznaju sebi i da se suoče sa istinom.

8. Afere često mogu da poprave brak

Da li preljuba čini brak lošijim? Ne nužno. Čak i ako je nova veza uzbudljiva, afera može da potpali stare vatre u braku. Muškarac shvata s kim želi da provede ostatak života.

9. Čak i ako brak ojača, muškarcu može nedostajati afera

Nažalost, i pored toga što voli svoju ženu i želi da spasi svoj brak, muškarac najvjerovatnije neće potpuno zaboraviti na svoju aferu. Mogu mu nedostajati i sve one dobre stvari kod druge žene – zabava, neobaveznost, seks, žurba i jurnjava - ali najčešće mu nedostaje to kako se osjećao dok je bio s njom, što nije dobro u slučaju da pokušava da se posveti svom braku.

Ovdje vam može pomoći samo da se ponašate u braku onako kako ste se ponašali na početku veze sa vašim suprugom.

10. Žena nije kriva što je muž vara

Budite sigurni da niste vi krivi ako vas muž vara, bez obzira na to šta ljudi kažu. Kada muškarac vara, on to radi svijesno. Ideja da je muškarac “gurnut u ruke druge žene”, zbog toga što kod kuće nije imao dovoljno pažnje ili iz bilo kog drugog razloga, samo je izraz.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana