Zvijezde zarađuju milione i poslije smrti

Agencije
Zvijezde zarađuju milione i poslije smrti

Stalno smo u prilici da gledamo liste poznatih koji najviše zarađuju, ali pojavila se jedna jako čudna lista na kojoj su zvijezde koje zarađuju milione i poslije smrti.

Holivudski glumac Džejms Din ostaće upamćen po jednoj od najkraćih i najspektakularnijih filmskih karijera.

Za samo nešto više od godinu i sa tri snimljena filma dostigao je svjetsku slavu i postao simbol nezadovoljnih generacija američke omladine s kraja pedesetih godina HH vijeka. Poginuo je u saobraćajnoj nesreći u 24. godini, a njegov lik i djelo i dalje inspirišu ljude širom svijeta. Prošle godine modna kuća “Dolče & Gabana” napravila je majice sa likom Džejmsa Dina koje su prodavane za 345 dolara.

Brus Li čak i 40 godina nakon smrti, odnosno njegov lik i djelo donose prihod od devet miliona dolara godišnje.

Čuveni pjevač “Bitlsa” Džon Lenon još zarađuje 12 miliona dolara godišnje od prodaje albuma najčuvenijeg benda ikada, kao i od autorskih prava za korišćenje njihovih pjesama u komercijalne svrhe. Zanimljiv je podatak da je samo u Americi od 1992. godine do danas prodato više od 63 miliona kopija njihovih albuma.

Iako je umrla 1962. godine, Merilin je i danas nenadmašni seks simbol, a vrijedi čak 15 miliona dolara godišnje.

Hitovi kralja rokenrola Elvisa Prislija i danas se slušaju podjednako kao i za njegovog života, što je njega samog učinilo jednom od ikona savremene kulture. Njegovo ime donosi basnoslovnih 55 miliona dolara na godišnjem nivou.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana