Zvijezde inspirišu mlade sportiste

Glas Srpske
Zvijezde inspirišu mlade sportiste

Svjetski lider "Gillette", Procter&Gambleov brand objavio je tim od 24 sportista svjetske klase iz 18 zemalja koji će predstavljati svjetskog lidera u muškoj njezi na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Među tim sportistima su teniser Rodžer Federer, plivač Rajan Lohte, Lin Dan (badminton), košarkaš Emanuel Đinobili, te biciklista Sir Kris Hoj. Svaki od ovih sportista će učestvovati u aktivnostima koje će pomoći da buduće generacije pomognu i inspirišu da bi ostvarili velike rezultate kroz odličan početak u sportu, ali i životu. 

Istraživanja pokazuju da rana inspiracija, te pomoć trenera, lokalnih klubova i različitih centara u zajednici može pomoći u uspjehu djeteta kasnije tokom života. "Gillette" i ovi sportisti će prepoznati organizaciju koja je njima dala priliku za dobar početak, te dati svoj doprinos kroz različite aktivnosti, od treniranja do radionica u lokalnim organizacijama, a poslije Olimpijskih igara i pomoći da buduće generacije olimpijaca dobiju sličnu priliku.
- Na vlastitom iskustvu sam se uvjerio na koji način program o ranom uključivanju pozitivno utiče na život mladog sportiste. Sportisti koji rade sa "Gilletteom" imaju sjajnu priliku da inspirišu mlade sportiste na velike stvari - rekao je Rodžer Federer.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana