Zvijezda Netfliksove serije osuđena na 12 godina zatvora

B92
Foto: Printscreen

Džeri Haris (21), bivša zvijezda Netfliksove serije "Cheer", osuđen je na 12 godina zatvora zbog seksualnog iskorišćavanja maloljetnika.

"Kazna je 12 godina zatvora, a nakon puštanja na slobodu sledi 8 godina pod nadzorom suda", rekao je pomoćnik tužioca za Sjeverni okrug Ilinoisa Džozef D. Ficpatrik za CNN.

Haris je u februaru priznao krivicu, a njegovi advokati su rekli da on želi "da preuzme odgovornost za svoje postupke i javno da izrazi kajanje zbog štete koju je nanio žrtvama".

U decembru 2020. godine Haris je optužen po sedam tačaka optužnice koja je podignuta u američkom okružnom sudu u sjevernom Illinoisu.

U sporazumu o priznanju krivice Haris je priznao krivicu za dve tačke iz te optužnice, navodeći da je posjedovao dječju pornografiju, kao i da je putovao između saveznih država kako bi se sastao sa 15-godišnjim dečakom sa kojim je stupio u seksualni odnos.

"Iako je pred Džerijem težak put, njegov beskompromisan duh i snaga već su ga nosili kroz izazovna vremena. Nema ništa osim empatije i kajanja za ljude kojima je naudio i nada se da im je današnji postupak pružio malo mira", rekao je Harisov advokat za Njujork Post.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana