Zmalo, pa najskuplja fotografija na svijetu

Agencije
Zmalo, pa najskuplja fotografija na svijetu

Fotografija blizanaca Anđeline i Breda Pita prodata je za čak 15 miliona dolara, a i dalje drži rekord najskuplje fotografije na svijetu. Vidjevši kakav materijal posjeduje jedan novinar se ponadao da će uspjeti da obori ovaj rekord, ali...

Da su fotografije poznatih vrlo vrijedne, svjedoči i primjer jednog parapaca koji je zaradio šestocifreni iznos kada je iz grmlja uslikao milijardera Džejmsa Parkera kako na plaži razmjenjuje zavjete sa bivšim direktorom Nine netvorka Dejvidom Džingelom 2014. godine.


Međutim, nije to ništa naspram 15 miliona dolara koje su Anđelina i Bred Pit zaradili od prodaje slike svojih blizanaca Vivijen i Noksa. To je ujedno i najveća ikada zabilježena suma koja je plaćena za jednu fotografiju.

Štaviše, iste godine Dženifer Lopez je držala rekord sa porodičnom fotografijom svojih blizanaca koju je prodala za šest miliona dolara.

Prije nekoliko dana novinaru britanskog „Metroa" na mejl su stigle posljednje fotografije Breda i Anđeline u braku. Ne bi to bilo ništa neobično da one nisu nastale u tatu-studiju i to samo nekoliko dana pred razvod.

Iako su bile loše rezolucije, to nije umanjilo njihovu vrijednost, a na njima se vidi Anđelina kako leži na kauču pokrivena peškirom dok joj tajvanski tatu-majstor iscrtava leđa. Na drugoj fotografiji Bred pozira sa tatu-majstorom. Pretpostavlja se da su htjeli da učvrste svoju vezu novim tetovažama.

Novinar, koji je želio da ostane neimenovan, objasnio je u svom tekstu kako izgleda prodaja jedne fotografije, te opisao veoma mučan proces i dvolične agente koji su pošto-poto tražili rupe u zakonu s namjerom da ga prevare i upravo oni budu ti koji će zaraditi od paparaco fotografija.

Na kraju je zaradio „samo" 10.000 dolara, a zbog neiskustva u pregovaranju nije bio ni blizu miliona kojima se nadao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana