Žerard Pike prekinuo ćutanje, prijeti tužbom: "Djeca su mu na prvom mjestu"

GS
Žerard Pike prekinuo ćutanje, prijeti tužbom: "Djeca su mu na prvom mjestu"

Umoran od svakodnevne opsade paparaca i medijske prašine koja se podigla oko njegovog raskida sa pop zvezdom Šakirom, Pike se posavjetovao sa advokatskim timom kako bi zaštitio svoju privatnost i novu etapu u svom životu uz 23-godišnju partnerku.

"Od kad su 4. juna Šakira i Žerard Pike zajedničkom izjavom potvrdili da se rastaju, objavljene su mnoge glasine i navodne neprovjerene informacije o igraču, njegovoj porodici i privatnom životu", stoji na početku izjave za javnost koju je napisao njegov pravni tim.
Pike preko svojih advokata uvjerava da je medijski progon u posljednja dva mjeseca prouzrokovao veliku promjenu u životima njegove djece, Milana i Saše, prenosi B92.

"Medijski natpisi i fotografije uzrokuju ne samo štetu njegovoj časti i imidžu, već su i ozbiljan udar na prava njegove djece čija mu je sigurnost i zaštita najveća briga"; piše u izjavi.

"Istovremeno, kontinuirano praćenje nekih medija i paparaca, prisilii su našeg klijenta na promjenu svoje dnevne rutine sa jednim ciljem da zaštiti svoju djecu, porodicu i najbližu okolinu", stoji dalje u saopštenju.

Iako je igrač Barselone oduvek bio spreman na saradnju sa medijima i praćenje njegovog profesionalnog i privatnog života, ovoga puta im neće dopustiti da idu korak dalje te planira preduzme pravne mjere protiv svih koji ometaju njegov život i život njegove djece.

"Žerard Pike je oduvek poštovao djelovanje medija i njihovo pravo na informaciju te je potpuno svljestan temeljne uloge koju imaju u našem društvu. Međutim, poslednjih nedelja došlo je do uplitanja koja prelaze granice zakonitosti, zbog čega je naš klijent bio prisiljen zatražiti mjere opreza udaljenja i da pokrene sudske postupke protiv onih koji mijenjaju njegov porodični život i krše prava djece, s obzirom da da je jedini cilj Žerarda Pikea da obezbijedi njihovu dobrobit i vratiti njihova prava na privatnost, sigurnost i mir", stoji u službenoj izjavi fudbalera.

Za kraj, advokati su se u ime svog klijenta zahvalili na suzdržanosti koju su posljednjih mjeseci pokazali pojedini mediji u Španiji.

"Naš klijent ovom izjavom želi da zahvali na poštovanju i informativnoj strogosti koju pokazuju neki mediji i vjeruje da će se sve riješiti na najbolji mogući način, uvijek primjenom dobrog i zdravog razuma."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana