Žena tužila Boba Diana za seksualno zlostavljanje

Tanjug
Foto: Agencije

NjUJORK - Neimenovana žena tužila je pjevača i kantautora Boba Dilana, tvrdeći da ju je seksualno zlostavljao nakon što joj je dao drogu i alkohol 1965. godine, kada je imala 12 godina.

Portparol pjevača, koji sada ima 80 godina, izjavio je da su optužbe lažne, prenosi Rojters.

U građanskoj tužbi podnjetoj u petak Vrhovnom sudu u Njujorku žena je navela da ju je Dilan šest sedmica seksualno zlostavljao u svom stanu u Njujorku, ističući da do danas ima emotivne ožiljke i psihološke posljedice.

U tužbi je navedeno da je Dilan, koji je tada imao oko 20 godina, iskoristio svoj status muzičara kako bi ženu čiji su inicijali snabdio alkoholom i drogom i više puta je seksualno zlostavljao.

Tužba je podnijeta neposredno prije isteka zakonskog roka koji je američka savezna država Njujork dala 2019. godine za podnošenje tužbi koje uključuju optužbe seksualnom zlostavljanju djece, koje nisu mogle biti podnijete zbog zastarjelosti.

Bob Dilan je bio jedan od najcjenjenijih i najuticajnijih umjetnika rok ere. Prodao je više od 125 miliona ploča, a 2016. godine dobio je Nobelovu nagradu za književnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana