Žena iza lika progonitelja Marte u ''Malenom irvasu'' podnijela tužbu protiv Netfliksa

Tanjug
Foto: Facebook

LOS ANĐELES - Fiona Harvi, Britanka koja tvrdi da je bila inspiracija za lik Marte Skot, koja uhodi glavnog lika Donija u hit Netfliksovoj seriji ''Maleni irvas'', podnijela je tužbu od 170 miliona dolara protiv američke striming platforme koju je optužila za klevetu, namjerno nanošenje emocionalnog stresa, nemar i kršenje njenog prava na privatnost.

Tužba dolazi nakon velikog uspjeha serije u kojoj glavnu ulogu igra 35-godišnji Ričard Gad, škotski pisac i glumac koji je kreirao seriju na osnovu sopstvenog iskustva kada ga je Harvi navodno uhodila.
    
Harvi je sebe javno identifikovala kao inspiraciju iza serije, ali je negirala da je progonitelj, kao i tvrdnje da je poslala Gadu 41.000 mejlova, stotine glasovnih poruka i 106 pisama, prenosi Gardijan.
    
U intervjuu sa novinarom Pirsom Morganom, ona je rekla da je Gadu ''možda poslala nekoliko imejlova'' iz šale.
    
''Laži koje je optuženi (Netfliks) ispričao o Harvi preko 50 miliona ljudi širom sveta uključuju da je ona dva puta osuđeni progonitelj koji je osuđen na pet godina zatvora i da je seksualno napala Gada. Netfliks, multinacionalna kompanija za strimovanje zabave od milijardu dolara, nije učinila bukvalno ništa da potvrdi ''istinitu priču" koju je Gad ispričao'', navodi se u tužbi koju je Harvi podnela protiv Netfliksa.
    
U tužbi je takođe navedeno da su joj Netfliks i Gad ''uništili reputaciju i život''.
    
Netfliks je saopštio za Gardijan da stoji iza pisca dok ''priča svoju priču'', a Gad je prethodno izjavio da je dramatizovao činjenice radi efekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana